Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Napaden při rybolovu

CHOMUTOV - Zlomil prut, dostal pěstí, Čtyři promile je hodně, Vloupání do benzínky ...... 

Rybáři se poprali
23letý rybář z Kadaně neudržel nervy na uzdě a napadl u rybníka poblíž Vilémova dalšího rybáře. Důvodem útoku byl poškozený rybářský prut, který muž nechtěně zlomil. Pachatel nejdříve požadoval zaplacení hotovosti ve výši 2500 korun, pak následovala rána pěstí do obličeje a pak přišly i výhrůžky, že pokud nedostane  peníze do druhého dne,  bude se útok opakovat. Ke zranění naštěstí nedošlo, policisté mají pro násilníka připravena obvinění z trestných činů výtržnictví a vydírání.
 
Čtyři promile alkoholu je hodně
Za volant, po předchozím požívání alkoholických nápojů, usedla 24 letá žena z  Chomutovska. Její jednání alkohol natolik ovlivnil, že při couvání s vozidlem vyjela mimo komunikaci a narazila do plotu. Z auta jednoduše vystoupila a odešla. Provedená dechová zkouška potvrdila opilost, přístroj ženě naměřil 4,1 promile alkoholu v dechu. Za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky jí hrozí až roční pobyt ve vězení.
 
Vloupání do benzínky
Do benzínové čerpací stanice na Křímovsku se vloupal zloděj. Kdosi poškodil vstupní dveře, vnikl do prodejny a odtud do skladových  prostor. Všechno prohledal a odcizil nejen cigarety a alkohol, ale i drobné mince ve výši dva tisíce korun. Celková škoda se vyšplhala na 19 tisíc korun.
 
Kradl horolezec?
Jirkovští policisté pátrají po totožnosti pachatele, který se v ulici Na Stráni vloupal do zaparkovaného vozidla Škoda Fábie. Ze zavazadlového prostoru zmizel nejen digitální fotoaparát, ale i dvě goretexové sportovní bundy a dva cepíny pro vysokohorskou turistiku. Při výslechu majitel uvedl, že mu vznikla celková škoda za téměř 64 tisíc korun.
 
Zloděj navštívil garážový komplex
Do komplexu podzemních garáží v Chomutově se kdosi vloupal. Vnikl do tří garáží, prohledal zaparkovaná vozidla a odcizil věci ta téměř dvacet  tisíc korun. Zmizelo jízdní kolo, nářadí, pila, bourací kladivo a z jednoho vozidla odnesl i rybářské vybavení i s rybářským lístkem a roční povolenkou k lovu ryb. Dalších deset tisíc bude stát oprava poškozeného zařízení. Policisté zahájili vyšetřování trestných činů krádeže a poškozování cizí věci.
 
Zpronevěřil svěřené věci
Svému bývalému zaměstnavateli zpronevěřil 36letý muž věci za devatenáct tisíc korun. Ponechal si dva plechové kanystry, téměř dva tisíce na hotovosti a odčerpal z tankovací karty naftu. Tu si samozřejmě ponechal také pro sebe. Vzniklou škodu slíbil uhradit, ale neučinil tak a neustále se vymlouvá. Jednání muže nyní šetří policie jako trestný čin zpronevěry.
 
Ve vzteku rozbil dveře
Vchodové  dveře  do  jirkovské restaurace poškodil 28letý místní mladík. Jako host urážel a obtěžoval další návštěvníky a proto byl obsluhou vykázán ven. Tam úmyslně vrazil do zavřených dveří a tím je tak poškodil, že nešly zavřít. Jejich výměna za nové bude majitele stát nejméně 17 tisíc korun. Pro pachatele je připraveno obvinění z trestného činu poškozování cizí věci.

vytisknout  e-mailem