Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Napadení

Český Krumlov - Kaplice - Českokrumlovští kriminalisté prošetřují napadení exekutorů. K tomu mělo dojít počátkem letošního dubna v Kaplici. (Hlasová schránka 974 232 116) 

Pětapadesátiletá žena a osmadvacetiletý muž se v místě jejich trvalého bydliště dostali do slovní rozepře se dvěma vykonavateli Exekutorského úřadu Přerov. Ti z pověření soudního exekutora prováděli soupis movitých věcí. Při prováděném soupisu muž svůj majetek fyzicky bránil, dokonce vykonavatele uchopil za oblečení a začal s ním cloumat až oba upadli na pohovku. Toho využila žena, k útoku se přidala a opakovaně úředníka udeřila několika ranami pěstí do zad. Vykonavatel následně použil ke své obraně slzotvorný plyn. Druhý vykonavatel se snažil pomoci kolegovi a zabránit dalšímu napadání, za to však od agresivního majitele věcí dostal nejméně jednu ránu pěstí do obličeje.
 
Poté se úředník pokusil otevřít okno, aby odvětral slzotvorný plyn, načež byl opětovně napaden, muž s ním začal opět cloumat a snažil se jej povalit na zem. Tím byl vykonavatel opět donucen použít na svou sebeobranu slzotvorný plyn.
 
Shora uvedeným jednáním utrpěli oba napadení zranění spočívající v zhmoždění v oblasti obličeje.
 
Na místo přijela přivolaná hlídka OOP Kaplice. Byly vyslechnuty zúčastněné osoby, pořízena fotodokumentace a na místě byla přítomna i RZS Kaplice, kterou přivolal podezřelý.
 
Po zadokumentování případ policisté předali kriminalistům, kteří dne 26. 4. 2011 ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin násilí proti úřední osobě (§ 325/1,a) tr. zákoníku).
 
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková, pcrckpis@mvcr.cz
27. dubna 2011

vytisknout  e-mailem