Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Napadení bezdomovců

Olomouc - odhalení pachatele napadení bezdomovců. 

 
Policistům z 3. oddělení obecné kriminality se podařilo objasnit případ napadení dvou bezdomovců, které se odehrálo v Olomouci.


 

Dne 30. 10. 2010 v dopoledních hodinách bylo přijato oznámení, že v opuštěné budově bývalého vozového depa Českých drah v Olomouci na ulici Tovární, za podnikem Zora byl nalezen muž, který má zranění v obličeji a nekomunikuje s okolím.


 

Na místo vyjela hlídka PČR, která zjistila, že v zadní místnosti budovy leží na hromadě dek muž ve věku kolem 50 let, který má těžká zranění v obličeji. Zraněný muž byl převezen ZZS na oddělení urgentního příjmu FN Olomouc. Zde byl muž ošetřen s následujícími zraněními: zhmoždění měkkých tkání v pravé a méně v levé oční jámě, těžký otřes mozku, krevní výron pod tvrdou plenou mozkovou nad celou polokoulí mozku a otok mozku. Tato zranění byla soudním znalcem vyhodnocena jako těžké poranění důležitého orgánu s nebezpečím smrti.


 

Policisté šetřením na místě a výpověďmi svědků zjistili, že k napadení došlo předchozí den tj. 29. 10. 2010 ve večerních hodinách, kdy v budově bývalého depa, napadl devětatřicetiletý muž (bezdomovec) po předchozí slovní rozepři nejprve sedmapadesátiletého muže, kterého jedenkrát udeřil pěstí do nosu a poté, po další verbální při, dvakrát udeřil pěstí do obličeje v oblasti očních jam dvaapadesátiletého muže, který se vlivem těchto úderů temenem hlavy praštil o roh stěny, a vznikla mu výše uvedená zranění. Oba dva poškození jsou bezdomovci.


 

K dnešnímu dni je dvaapadesátiletý muž po neurochirurgické operaci a je v bezvědomí. Na základě souhlasu OSZ Olomouc, byl pachatel zadržen a nyní je ve vazbě.

 

por. Bc. Petr Čunderle, DiS.

12. 11. 2010

vytisknout  e-mailem