Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Napadení bude řešit komise

CHOMUTOV - Letos se vrátil z vězení, Hledaný muž oznámil krádež..... 

Napadení bude řešit komise
Před časem napadl v ulici Vršovců 32letý muž známého. Nejdříve se s ním pohádal a pak došlo i na pěsti. Policisté zjistili, že se jedná o přestupek proti občanskému soužití, jednání násilníka bude proto řešit příslušná komise Magistrátu Chomutov.
 
Letos se vrátil z vězení
V dubnu letošního roku byl z výkonu trestu propuštěn 40letý muž z okresního města. Trest za krádeže byl ale nejspíš mírný, protože již v září kradl znovu. Na chodbě domu v Beethovenově ulici odcizil z hydrantu proudnice a hadice. O dva měsíc později pak odejel od benzínové čerpací stanice v Kláštěrci nad Ohří bez zaplacení. Do třetice pak v minulém týdnu vnikl do rodinného domu v Perštejně. Ze skříní vyházal věci, dům prohledal, sebral klíče a doklady majitele a ze stěny sundal tři obrazy. Ty však musel zanechat na místě, neboť ho překvapila přítomnost majitele. Snažil se zmizet, ale na místě ho zadrželi přivolaní policisté. Svým jednáním způsobil škodu za necelých 12 tisíc korun. Pachatel byl obviněn z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody a skončil v policejní cele. Na státní zastupitelství putoval návrh na jeho vzetí do vazby. Pachatel se nyní nachází ve vazební věznici v Litoměřicích. Na místo muže doprovodila, na příkaz Okresního soudu Chomutov, policejní eskorta. 
 
Hledaný muž oznámil krádež
Na policejní útvar v Jirkově se dostavil 46letý místní obyvatel a oznámil, že mu kdosi odcizil vozidlo. Policisté zjistili, že po muži bylo vyhlášeno celostátní pátrání, souhlas se zadržením vydal státní zástupce. Muž byl proto po nezbytných úkonech zadržen.
 
Manželé sebrali telefon a klíče
Manželský pár z Chomutova využil pozvání do bytu na Březenecké a v nestřeženém okamžiku sebrali majitelce mobilní telefon a klíče od sklepa. Do sklepních prostor se pak bez problémů dostali a z kóje poškozené odcizili kožený kabát a další věci. Škoda byla vyčíslena na 7 tisíc korun. 27letému muži a jeho 22leté manželce hrozí obvinění z krádeže.
 
Firma přišla o plot
Oplocení areálu chomutovské firmy na Pražské ulici zmizelo. Kdosi sebral nejen pletivo, ale i osmdesát kusů ocelových tyčí. Firmě vznikla škoda ve výši 55 tisíc korun. Po pachateli krádeže párají policisté z místního obvodního oddělení.
 
Kladivem poškodil auto
Zaparkované vozidlo poškodil v Kadani 23letý místní obyvatel. Za pomoci vlastního kladiva rozbil skleněnou výplň zadních dveří a vnikl do auta. Sebral brašnu s instalatérským nářadím a prodlužovací kabel. Majitel vyčíslil škodu na 3 tisíce korun. Pachateli hrozí obvinění z krádeže.
 
Na zboží neměl peníze
Do marketu na Písečné v Chomutově zašel 25letý muž. Z regálu sebral sprchový gel a ústní vodu. Věci za 185 korun ukryl a snažil se odejít bez placení. Přivolaní policisté zjistili, že za stejnou trestnou činnost byl již odsouzen v loňském roce, kdy mu byl uložen trest vykonání obecně prospěšných prací. Provedená dechová zkouška prokázala, že muž byl opilý. Přístroj naměřil 2,56 promile alkoholu v dechu. Vyšetřování krádeže nadále pokračuje.
 
21. listopadu 2011  
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem