Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Napadení bude řešit soud

CHOMUTOV - Navštívil domov důchodců, Krádež v nemocnici..... 

Napadení bude řešit soud
Neshody v manželském soužití řešil dosti neobvyklým způsobem 32letý muž z Chomutova. Nejdříve v restauraci popíjel, po návratu domů pak napadl svou manželku. Posilněn alkoholem zaútočil slovně, pak následovaly rány. Při incidentu došlo k poškození majetku ženy, manžel jí rozbil dva mobilní telefony a fotoaparát. Incident se stal na konci prosince, policie skutek vyšetřovala jako přestupek. Jelikož se doba léčení protáhla až do současné doby, byl případ překvalifikován a násilník se bude zodpovídat z trestného činu ublížení na zdraví a poškození cizí věci.
 
Navštívil domov důchodců
50letý muž z Klášterce nad Ohří navštívil domov důchodců. Nešel však za příbuzným, ale vnikl do jednoho z pokojů ubytovaných důchodců a ze stolku odcizil dálkový ovladač od televize. Odtud přešel do technické místnosti zařízení, kde do igelitového pytle naložil povlečení, ručníky, hygienické prostředky a další věci. Pracovnice domova však muže uviděly, proto utekl. Pytel s lupem byl pak nalezen odhozený na chodbě. Pachatel byl zakrátko ztotožněn, čeká na něj obvinění z trestného činu krádeže a  porušování domovní svobody.
 
Krádež v nemocnici
Policisté pátrají po totožnosti neznámého zloděje, který má na svědomí vloupání do kuchyně a kanceláře nemocnice na Chomutovsku. Pachatel vnikl nejdříve do kuchyně, kde z odemčeného skladu sebral stojánek na vánoční stromek. Pak vnikl do kanceláře sestry, tu prohledal a kromě nalezených peněz odcizil i monitor k počítači. Celková škoda tak činí bezmála 6 tisíc korun. Případnému pachateli hrozí obvinění z krádeže.
 
Zákazníka podvedl
38letý muž z Roudnice nad Labem uzavřel, v kanceláři jedné kadaňské firmy, smlouvu s poškozeným na dodávku plastových oken a doplňků. Hodnota díla byla stanovena na 66 tisíc korun. Peníze poškozený obratem v plné výši uhradil, ale dodání oken se nedočkal. Jelikož k podepsání smlouvy došlo na podzim loňského roku a od té doby je zástupce firmy nekontaktní, podal muž trestní oznámení. Podvod nyní šetří kadaňská policie.
 
Při druhé krádeži pachatele zadrželi
Během jednoho dne se dopustil 33letý Chomutovák dvou krádeží. V otvické obchodní zóně navštívil nejdříve obchod s oblečením. Vystavenou bundu si oblékl pod své zimní oblečení a z prodejny odcházel. Spustil však signalizační bránu, proto z místa utekl. Z druhé prodejny, tentokrát elektra, odcizil sluchátka. Schoval je pod bundou, ale při odcházení opět aktivoval signalizační zařízení. Pracovník obchodu muže pronásledoval a dohonil ho poblíž nádraží.  Při vyšetřování bylo zjištěno, že s porušováním zákona má muž své zkušenosti, za krádeže byl potrestán Krajským soudem Ústí nad Labem již v roce 2009, za trestný čin bude potrestán i nyní.    
 
26.ledna 2011
nprap. Marie Pivková
 
 
 

vytisknout  e-mailem