Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Napadení dětí

Karviná: Policisté na případu intenzivně, nepřetržitě pracují. 

Karvinští policisté přijali včera navečer oznámení o napadení nezletilých dětí. Po příjezdu na místo začali neprodleně se shromažďováním informací. Vzhledem k závažnosti získaných informací, kdy se jedná o podezření ze zvlášť závažného zločinu, byl do Karviné přivolán také výjezd kriminalistů krajského ředitelství.
 
Policisté z „krajského výjezdu“ si věc převzali a ve spolupráci s karvinskými kolegy a dalšími policisty dosud intenzivně na případu pracují. Učinili co nejefektivnější opatření ke zjištění všech skutečností, zabránění případnému pokračování v trestné činnosti a dopadení pachatele. Již od počátku bylo potřeba učinit mnoho neodkladných úkonů, jako je například zajištění místa činu a stop. Kriminalisté pracovali a v podstatě pracují na místě, a nejen tam, dosud.
 
Mezi další úkony patří samozřejmě získávání od osob informací, které by mohly s případem souviset. Policisté pracují v tomto případě rovněž s dětmi, a proto je nutné přizpůsobit jim veškerou činnost. Kriminalisté se případu intenzivně a nepřetržitě věnují, ale i přes veškeré úsilí dosud pachatele nedopadli. Na dotazy ohledně zveřejnění popisu pachatele a průběhu skutku je možné odpovědět, že v této chvíli by bylo předčasné a netaktické informace zveřejňovat. To ale neznamená, že bychom popřípadě veřejnost v budoucnu neoslovili.
           
Policisté konzultují celou věc s Krajským státním zastupitelstvím v Ostravě. Jakmile budeme moci zveřejnit další informace, učiníme tak bez zbytečného odkladu.
 
por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
28. 4. 2011

vytisknout  e-mailem