Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Napadení muže v Ostravě

Ostrava: Policisté pátrají po pachateli, který napadl muže v Ostravě-Zábřehu.  

O B J A S N Ě N O
 
V pondělí zhruba dvě a půl hodiny po půlnoci přijali pracovníci tísňové linky 112 hovor. Muž v telefonu oznámil, že nalezl v Ostravě-Zábřehu na ulici Výškovické před vchodem jednoho z domů (mezi tramvajovými zastávkami „Kotva“ a „Zábřeh vodárna“) vážně zraněného muže. Na místo se sjeli policisté a zdravotníci.
 
Lékaři převezli muže, kterému zranění způsobil s největší pravděpodobností někdo jiný, do nemocnice. V této chvíli nemají policisté k dispozici dostatek informací, aby mohli konkretizovat, jaké zranění pachatel oběti způsobil a obzvláště způsob napadení (zda se jednalo o útok zbraní nebo jen fyzické napadení). Každopádně, poškozený utrpěl vážná, život ohrožující poranění.
 
Policisté po příjezdu zajistili místo činu a blízké okolí. Samozřejmostí bylo ohledání místa a zajištění stop, které byly zaslány na pracoviště kriminalistické techniky a expertiz k vyhodnocení. Nasazen byl i psovod se služebním psem. Kriminalisté začali okamžitě se shromažďováním všech informací, které by se případu mohly týkat. Oslovili občany, kteří bydlí v místě a okolí nálezu zraněného muže. Jejich kroky směřovaly i na mnohá další místa. Rozsah pátrání se rozšířil, když zjistili, kdo byl poškozeným. Ten totiž u sebe neměl žádný doklad totožnosti a policisté zprvu nevěděli, o koho se jedná. Pátrání přineslo ovoce. 63letý muž bez trvalého bydliště často pobýval i v okolí větších nákupních center, zejména v Zábřehu, a tam, kde bylo možné zakoupit levné alkoholické nápoje. Jezdil i městskou hromadnou dopravou.
 
Kriminalisté učinili vše pro to, aby dopadli pachatele, nebo nalezli případnou zbraň, kterou mohl útočit. Kromě výše uvedeného si tak mohli obyvatelé zábřežské lokality všimnout většího počtu policistů, kteří i přes precizní pondělí práci na místě opětovně toto a okolí prohledávali. Policisté kontaktovali rovněž dopravní podnik, zda by řidiči nemohli poskytnout k poškozenému jakoukoli informaci.
 
Policisté v této souvislosti uvítají od občanů jakoukoli informaci k dění v místě nálezu zraněného poškozeného a v okolí, zejména výskyt podezřelých osob v uvedenou dobu a podobně. Občané mohou informace volat přímo policistům služby kriminální policie a vyšetřování krajského ředitelství, telefon 974 721 453 (včetně záznamníku), nebo je sdělit na bezplatné lince 158 či na kterémkoli obvodním oddělení.
 
Vzhledem ke zjištěným skutečnostem zahájili policisté služby kriminální policie a vyšetřování krajského ředitelství úkony pro podezření ze spáchání zločinu těžkého ublížení na zdraví. Na případu spolupracují s kolegy z Městského ředitelství policie Ostrava.
 
por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
5. 10. 2011

vytisknout  e-mailem