Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Napadení na autobusové zastávce

V minulém týdnu kolem třiadvacáté hodiny večerní došlo k napadení na autobusové zastávce Spojovací v ulici Černokostelecká.  

Nejdříve došlo mezi dvěma skupinkami osob ke slovní rozepři, která posléze vygradovala až k fyzickému napadení. Jednadvacetiletý a dvacetiletý muži zezadu zaútočili na jednoho z mužů, jehož nejdříve udeřili pěstí do krku a poté co upadl na zem, ještě do něj kopali a bili ho pěstmi. Devětadvacetiletému poškozenému se snažil pomoci jeho šestadvacetiletý kamarád, který se nakonec stal taktéž terčem útoku. Oba muži utrpěli mnohačetná poranění, jejichž charakter si vyžádal lékařské ošetření. Jednalo se o poškození chrupu, zlomeninu prstu a pohmožděniny.
 
Velkým štěstím bylo, že tímto místem zrovna projížděli policisté z místního oddělení a ti útočníky předvedli na služebnu policie. Provedenou orientační dechovou zkouškou se ukázalo, že jak poškození, tak i útočníci byli pod vlivem alkoholu.  
 
Kriminalisté oba útočníky obvinili z trestního činu ublížení na zdraví a výtržnictví. V případě odsouzení jim hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.
 

 

nprap. Eva Kropáčová     29.2.2012

vytisknout  e-mailem