Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Napadení v herně

CHOMUTOV - Pachatel je v cele, Bez kabelky ani ránu.... 

Napadení v herně
Jirkovští policisté pátrali po totožnosti neznámého násilníka, který na konci ledna letošního roku napadl v místní herně dalšího hosta. Seděli spolu u jednoho stolu, pak se neznámý naklonil a poškozeného udeřil do obličeje. Ten upadl na zem a musel být následně převezen na ošetření do nemocnice. Muži zákona zjistili, že uvedený skutek má na svědomí 26letý místní obyvatel. Co napadení vyprovokovalo je předmětem dalšího vyšetřování, na podezřelého čeká obvinění z výtržnictví a ublížení na zdraví.    
 
Pachatel je v cele
Na začátku února letošního roku přišel neznámý muž do stánku v obci Krásná Lípa. Od prodávajícího si zakoupil nejdříve cizí měnu a pak ho udeřil pěstí do obličeje. Poškozeného ohrožoval pistolí a následně ho zatlačil do zadní části prodejny.  Z pultu sebral peněženku s hotovostí ve výši 20 tisíc korun, stánek s prodavačem uzamkl a z místa odešel. Pachatel tentokrát před spravedlností neunikne. Policisté zjistili jeho totožnost, loupež má na svědomí 49letý muž z Prahy. Obvinění z loupeže si převzal a byl umístěn v policejní cele. Na státní zastupitelství policisté doručili návrh na jeho vzetí do vazby. Vyšetřování nadále pokračuje.  
 
Bez kabelky ani ránu
47letý muž z Chomutova navštívil prodejnu v centru města. Když spatřil na věšáku umístěnou kabelku podlehl pokušení a tašku odcizil. Vůbec mu nevadila skutečnost, že za krádeže byl odsouzen chomutovským soudem v roce 2011. Krádež vyšetřují chomutovští policisté.
 
Ponechala si tržbu
Ze zpronevěry je podezřelá 37letá žena z Jesenice. Jako obsluha chomutovského baru zpronevěřila svěřenou finanční hotovost ve výši 33500 korun. Peníze zřejmě prohrála v hracích automatech. Za uvedený trestný čin hrozí nepoctivé ženě až dvouletý pobyt ve vězení.
 
Elektřina bez placení
Jednání 50letého muže z Chomutova vyšetřuje policie. V červenci loňského roku provedl v nebytových prostorách domu v Kukanově ulici neoprávněný zásah do elektrického odběrného zařízení a odebíral elektřinu, za kterou řádně neplatil. Rozvodným závodům způsobil škodu za téměř 62 tisíc korun. Nyní na něj čeká obvinění z krádeže.
 
Spory s rodiči nedokázal řešit
Dlouhodobé spory s rodiči řešil 30letý muž z Klášterce nad Ohří tím způsobem, že napadl matku. Fyzicky zaútočil i na jejího bývalého manžela v bytě ve Školní ulici. Požadoval vydání peněz, křičel na ně, vyhrožoval napadením, rozházel věci v bytě a oháněl se přitom nožem. Již v minulosti takto donutil matku vybrat téměř 58 tisíc korun z vkladní knížky. Policisté muže zadrželi, obvinění z trestných činů loupeže a nebezpečného vyhrožování si převzal a skončil v policejní cele. Na státní zastupitelství bude podán návrh na jeho vzetí do vazby.
 
6. března 2013   
nprap. Marie Pivková
piscv@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem