Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Napadení v prodejně Albert

V pondělí dne 6. dubna došlo v prodejně Albert v ulici U Libeňského pivovaru v Praze 8 k fyzickému napadení šestatřicetiletého pracovníka ostrahy. Po neznámém útočníkovi nyní policie pátrá.  

K napadení došlo krátce před devatenáctou hodinou. Neznámý muž se pohyboval po prodejně, odkud odebral několik lahví tekutého pracího prášku a jednu láhev piva. Aniž by zaplatil, pokračoval dále k východu. V prostoru za pokladnami byl ale kontaktován pracovníkem ostrahy, který se jej pokusil zadržet. Muž na nic nečekal a zaútočil na něj. Nejprve jej chtěl uhodit lahví piva. Ta se navíc při následné potyčce rozbila a změnila se v ještě nebezpečnější zbraň. Tou pak pachatel pracovníka ostrahy pořezal na paži, v obličeji a na krku. Hned poté z místa uprchl. Zraněný muž musel vyhledal lékařské ošetření v nemocnici.

Případ nyní vyšetřují kriminalisté z policejního obvodu Praha III jako podezření z trestných činů ublížení na zdraví, krádež a výtržnictví, za které potencionálnímu pachateli v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Na základě dosavadního vyšetřování se kriminalistům podařilo získat pouze popis pachatele a sestavit jeho pravděpodobný portrét, tzv. identikit. Ty mají teď dva. Tak, jak pachatele popsal svědek události a tak, jak jej popsal sám poškozený. Byť se oba portréty od sebe mírně odlišují, jedná o jednu a tutéž osobu. Neznámý muž má být ve věku mezi 25-30 lety, sportovní, přibližně 165-170 cm vysoké postavy, krátkých blond vlasů. Na sobě měl mít světlé (šedé, bílé nebo světlemodré) tepláky a světlé tričko, které s tepláky může tvořit soupravu. Hovořil s cizím přízvukem, buď slovenským, anebo ukrajinským. Při potyčce mohl utrpět krvácející zranění v oblasti zad a ledvin.

Policisté nyní intenzivně pracují na tom, aby pachatele dopadli. Jakékoliv informace k jeho osobě, případně ke zmíněnému incidentu, mohou lité zatelefonovat čtyřiadvacet hodin denně na tel:. 974 858 101, anebo na linku 158.

!!! Naše oddělení před časem informovalo o případu, který se shodou okolností odehrál dne 3. dubna taktéž před prodejnou Albert v Praze 9. Přestože měl podobný scénář, kriminalisté tyto dva případy prozatím nedávají do jakékoliv souvislosti.   

 

Odkazy do noveho okna

popis pachatele dle poškozeného-2

popis pachatele dle poškozeného-2 

Detailní náhled

popis pachatele dle svědka-2

popis pachatele dle svědka-2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem