Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Napadení ve vlaku

a další události z Bruntálska 

 
Nasprejoval vzkaz na budovu
V pátek 14.8.2009 v době od 04,20 hodin do 07,30 hodin dosud neznámý pachatel v obci Břidličná, na ulici Bruntálské vyjádřil své osobní vyznání takovým způsobem, že za užití spreje červené barvy napsal nápis o rozměru 12m na délku a 1m vysoký “MILUJI TĚ .....NA VŽDY SNAD“. Svůj vzkaz nasprejoval na čelní stranu rozestavěné budovy kuchyně místního podniku.
Pachatel způsobil celkovou škodu ve výši okolo 3 990 Kč
 
 
 
Napadení ve vlaku
Dne 14.8.2009 zahájil komisař trestní stíhání 35letého muže pro trestný čin výtržnictví. Skutku se dle obvinění dopustil tím, že v sobotu 17.5.2009 okolo 16,00 hodin ve vlaku mezi železničními stanicemi Lomnice u Rýmařova a Dětřichov nad Bystřicí, otevřel za jízdy dveře vagónu. Při tomto jednání byl upozorněn inspektorem Českých drah, že za jízdy není dovoleno z bezpečnostních důvodů otevírat dveře. Následně muž reagoval agresivně a udeřil inspektora pěstmi do obličeje. Muž útoku zanechal ve chvíli, kdy incident zaznamenali cestující. Po tomto se obviněný muž zklidnil a dále již nikoho nenapadal. Na zastávce v obci Dětřichov nad Bystřicí z vozu vystoupil a odešel. Ke zranění ani pracovní neschopnosti u žádné ze zúčastněných osob nedošlo.
Trestní stíhání je vedeno na svobodě.
 
                                                           
Při vloupání byl vyrušen
Dosud nezjištěný pachatel v době okolo 18,00 hodin dne 15.8.2009 v Krnově - Chomýži kamenem rozbil přední boční dveře zaparkovaného vozidla Škoda Felicia a následně vnikl do vozidla. Zde z autorádia oddělal čelní panel a kryt . Při tomto jednání byl pravděpodobně vyrušen neznámou kolemjdoucí osobou a z místa utekl, aniž by cokoli odcizil. Majiteli vznikla škoda poškozením vozidla ve výši okolo 1 000 Kč.
 
Na poli byla nalezena mina   
Dne 15.8. 2009 ve 12,45 hodin bylo přijato oznámení o nálezu munice na poli v obci Bohušov, místní část Dolní Povelice. Jednalo se o dělostřeleckou minu ráže 82 mm, které nález oznámil 50letý muž. Na místo byli vyžádáni policejní pyrotechnici, kteří minu na místě zneškodnili.
 
Odnesl si kovový trezorek
Rýmařovští policisté šetří vloupání do prodejny. V průběhu nedělní noci 16.8.2009 dosud neznámý pachatel prohodil cihlou skleněnou výplň okna v prodejně na ulici Opavská v Rýmařově. Vzniklým otvorem ve výloze vnikl do objektu, kde se již volně pohyboval. Z prodejny si odnesl dosud nezjištěný počet kartónů cigaret, tři láhve alkoholu a nezjištěný počet lahvových piv. Po vypáčení dveří do kanceláře odcizil kovový trezorek o rozměrech 20 x 30 cm, ve kterém byla uložena finanční hotovost do výše 2 000 Kč. Jednalo se převážně o drobné mince. Jednáním pachatele vznikla škoda poškozením ve výši okolo 6 000 Kč a odcizením ve výši 10 000 Kč. Na místo byl přivolán technik ÚO Bruntál a psovod, který vypracoval pachovou stopu od místa činu do vzdálenosti několika metrů.
 
 
 
vrchní inspektor nprap.Ing. Křištofová Ivana
 

vytisknout  e-mailem