Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Napadení ženy kyselinou - nové informace

PLZEŇ - Po pachateli se pátrá pro pokus vraždy. 

     Případ napadení 25leté ženy byl vzhledem k intenzitě a způsobu provedení kvalifikován jako zvlášť závažný zločin pokusu vraždy, za který hrozí pachateli až výjimečný trest. Ze zjištěných skutečností je zřejmé, že osoba, která na mladou ženu zaútočila, se na svůj čin připravovala a již předem si musela opatřit koncentrovanou kyselinu. O jakou látku se jedná nebudeme z důvodu případného maření vyšetřování uvádět. Stejně tak nelze v současné době z taktických důvodů konkretizovat, co se na místě činu odehrálo, za jakých okolností a jakým způsobem.
 
     Policisté krajské kriminální služby se vyšetřování případu maximálně věnují. Do současné doby byly vyslechnuty řádově desítky osob a shromážděna řada informací, která by mohla přispět k jeho objasnění. Pachatel je ale stále neznámý. Nikdo nebyl v souvislosti s případem zadržen, ani obviněn. Opětovně proto žádáme o pomoc veřejnost.
 
     Bylo zjištěno, že na útoku mohla mít účast osoba oděná v tmavém oblečení, přičemž nelze přesně na základě zjištěných skutečností specifikovat, zda se jednalo o muže, či ženu. Tato osoba mohla kolem osmé hodiny utíkat z ulice Pod Vrchem kolem dětského hřiště směrem do ulice Revoluční a ulicí dolů kolem zdejší základní školy na Rolnické náměstí. Není vyloučeno, že zde nebo v okolí, mohl mít pachatel  zaparkované vozidlo. Náhodní svědci by si mohli povšimnout osoby v tmavém oblečení, která za rychlé chůze, či běhu mohla sundávat vrchní části oblečení například šálu, čepici, kapuci, rukavice a podobně, nebo případně urychleně nasedat v okolí zmiňovaných ulic do vozidla. Tyto důležité informace lze ohlásit na linku 158.
 
por. Bc. Jana Tomková
21.11.2013

vytisknout  e-mailem