Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Napadl dvě osoby

LITOMĚŘICE - Hrozí mu až osmnáctileté vězení; Z trestu se neponaučil; Bral kola i čerpadlo 

V pondělí 4. listopadu krátce po 17té hodině přijali policisté oznámení o fyzickém napadení muže a ženy na ubytovně ve Štětí. Oba poškození utrpěli bodná a řezná poranění. Útočníkem byl 45letý muž ze Štětí, který byl následně obviněn z trestného činu vraždy ve stadiu pokusu. Podle trestního zákoníku mu hrozí trest odnětí svobody na deset až osmnáct let. Byl podán návrh na vazební stíhání obviněného, který v minulosti byl za obdobnou trestnou činnost již několikrát trestně stíhán.

Z trestu se neponaučil

V pondělí 4. 11. byl zadržen 24letý muž z Lovosicka, který již delší dobu zaměstnával policisty. Následujícího dne byl obviněn z trestných činů poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení, krádeže vloupáním a porušování domovní svobody. V případě soudem uznané viny mu hrozí až šestiletý trest odnětí svobody. Obviněný opakovaně vnikal do obytných objektů na Lovosicku, odkud si odnášel především železné předměty, které následně zpeněžil ve sběrně druhotných surovin. Kromě elektrických kabelů si odnášel i elektrické nářadí, vodovodní baterie a plynová kamna. Celková škoda se vyšplhala na více než 55 tisíc korun. Minimálně ve třech případech navštívil železniční kolejiště a po odcizení železných lan a propojek způsobil poruchu kolejového obvodu na železniční trati, která musela být obsluhována v nouzovém režimu.

Bral kola i čerpadlo

Do rekonstruovaného domu na Libochovicku se vloupal neznámý pachatel. Po násilném překonání vstupních dveří vnikl do samotného domu a odcizil křovinořez, sekačku, sadu pneumatik na osobní vozidlo, ponorné čerpadlo a další věci. Majitel objektu vyčíslil škodu na více než 18 tisíc korun. Po pachateli i odcizených věcech pátrají policisté z místního obvodního oddělení.


Další zprávy vyjdou v pondělí 11. listopadu 2013.

Litoměřice, 6. 11. 2013, nprap. Pavla Kofrová
tisková mluvčí
Preventivně informační skupina Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
e-mail: pislt@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem