Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Napadl manželku, proto ho vykázali

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Řval na manželku: „Co sis nadrobila, to si taky vyžereš!“.  

Hádky, výhrůžky, ponižování a také občasné fyzické napadení. To všechno snášela osmatřicetiletá žena z obce na Uherskohradišťsku od svého stejně starého manžela několik let za zavřenými dveřmi jejich domu. Alkohol a žárlivost doháněly muže k zuřivosti, kdy ženu urážel vulgárními výrazy, ničil její osobní věci, občas došlo k nějaké strkanici a padlo i několik facek. Nikomu se nikdy nesvěřila, až v sobotu 17. června byla nucena zavolat na policii. Předcházela tomu hádka, která mezi nimi vznikla v dopoledních hodinách. V opilosti svoji ženu napadl na dvorku. Začal jí nejen nadávat, ale také bít násadou na smeták. Ani poté, co přijela policejní hlídka, muž nepřestal nadávat a byl stále agresivní. Neustále opakoval, že to jeho žena nepřežije, že to co si nadrobila, si taky vyžere, že ji stejně zabije. Podle chůze a řeči měl muž zřejmě popito, proto ho hlídka vyzvala k dechové zkoušce, kterou odmítl. Policisté muže vykázali z domu a eskortovali ho na záchytku v Kroměříži, kde ve svém agresivním chování pokračoval. Podle odběru krve byl pod vlivem alkoholu. Výsledek prokázal hodnotu 1,67 promile alkoholu. Ženě byla z důvodu zranění přivolána lékařská pomoc.

Muž je vykázán na deset dnů z domu a jeho okolí v okruhu padesáti metrů. Během těchto dnů bude žena kontaktována Intervenčním centrem ve Zlíně, kde jí bude poskytnuta odborná pomoc, podpora a sdělení informací, jak dále pokračovat.

Nyní je muž podezřelý z trestného činu nebezpečné vyhrožování a ublížení na zdraví, za které zákon ukládá až tříleté vězení.

19. června 2012, nprap. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem