Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Napadl mladšího

CHOMUTOV - Na útěku kradla, Vloupání do boudy.... 

Napadl mladšího
Z trestného činu ublížení na zdraví je podezřelý 30letý muž z Údlic. V polovině května totiž napadl v nočních hodinách před budovou učiliště o osm let mladšího mladíka. Rány pěstí a kopy poškozenému způsobily zranění, ze kterých se léčil deset dní. Soud může násilníka za napadení poslat až na tři roky do vězení.
 
Na útěku kradla
V chomutovském marketu byla při krádeži zboží zadržena 16letá dívka. Následným šetřením policisté zjistili, že karlovarští kolegové vyhlásili po dívce pátrání. Před časem totiž utekla z výchovného ústavu a od té doby se pohybovala po republice. O zajištění hledané byla vyrozuměna pracovnice ústavu, která ji odvezla po nezbytných úkonech zpět.
 
Vloupání do boudy
18letý pachatel vnikl na chomutovském sídlišti do objektu sportovního kurtu. V plechové boudě, kde bylo uložené sportovní náčiní, založil požár, který se naštěstí sám uhasil. Vniknout do druhé boudy se mu nepodařilo tak chtěl alespoň sebrat dva železné sloupky a branku. Majitel vyčíslil celkovou škodu na 24 tisíc korun. Zadržený pachatel je podezřelý z trestných činů krádeže a poškození cizí věci.
 
Naletěla podvodníkovi
Minulý měsíc se 26letá žena z Jirkova seznámila přes internet s mužem, který jí nabídl prodej mobilního telefonu. Za přístroj mu zaslala na účet požadovanou hotovost ve výši 5100 korun. Telefon však do dnešního dne nedostala, nebyly jí vráceny zpět peníze a muž od té doby nekomunikuje. Žena se proto obrátila na policii a podala trestní oznámení. Policie případ vyšetřuje jako podvod, za který může pachatel skočit až na dva roky ve vězení.
 
Vypátraný žhář
Před časem policie informovala, že na chomutovském sídlišti v ulici Pod Břízami kdosi zapálil výtah. Kromě kabiny zničil požár i konstrukci výtahu, elektroinstalaci, balkónové dveře a troje dveře do bytů nájemníků. Škoda přesáhla jeden milion korun. Policisté zjistili, že oheň úmyslně založil 45letý muž. Obvinění z trestného činu obecné ohrožení si již převzal, co ho k tomuto jednání vedlo, nadále policisté vyšetřují. Soud může pachatele poslat za uvedený skutek až na osm let za mříže.
 
Čtyři porušené zákazy
Během jednoho dne zadržely policejní hlídky hned čtyři řidiče, kteří za volantem neměli co pohledávat. 34letý Jirkovák projížděl sídlištěm Písečná v Chomutově. Kontrola odhalila, že mu Okresní soud Chomutov vyslovil zákaz řízení motorových vozidel, který skončí až v lednu 2013. 40letého muže z Loučné pod Klínovcem kontrolovali policisté v Klášterci nad Ohří. I přes dva platné zákazy, vyslovené Městským úřadem Kadaň, řídil vozidlo Opel Astra. 36letého Chomutováka zastavili policisté v Údlicích. Muž také porušil dva zákazy, které vyslovil Magistrát Chomutov a Okresní soud Chomutov. Posledního řidiče pak kontrolovala hlídka při projíždění ulicí Spořickou v okresním městě. 25letý muž z Nového Sedla porušil zákazy hned tři – dva vyslovil chomutovský soud, jeden pak soud v Táboře. Muži se nyní budou zodpovídat z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.
 
12. srpna 2011  
nprap. Marie Pivková
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem