Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Napadl ochranku baru

z auta odcizil sladkosti 

Ve vozidle poškodil autorádio a odnesl si sladkosti
V době 23. do 24.2.2009 na parkovišti před hotelem na ulici Krnovské v Bruntále dosud neznámý pachatel vnikl po překonání zámku předních dveří do zaparkovaného osobního motorového vozidla VOLKSWAGEN. Zde odcizil balíček se sladkostmi a následně se pokusil odcizit zabudované autorádio, které při manipulaci poškodil po obvodě a v oblasti středové palubní desky. Odcizením sladkostí, poškozeném zámku a autorádia vznikla celková škoda ve výši okolo 17 tisíc Kč.
 
Přistiženi při vloupání do vozidla
Ve večerních hodinách 21.12.2008 na SPC v Krnově byli dva mladíci ve věku 19 let přistiženi projíždějící hlídkou Městské policie Krnov při vloupání do vozidla. Mladíci rozbili pravé zadní okénko uzamčeného osobního motorového vozidla značky ŠKODA 105. Následně se z vozidla snažili odmontovat a odcizit baterii vozidla a z přihrádky spolujezdce odcizili technický průkaz. V danou dobu byli vyrušeni městskými strážníky. Oba pachatelé se snažili z místa uprchnou. Jeden byl při útěku dostižen a druhému se podařilo utéct. Majiteli vozidla svým jednáním způsobili škodu ve výši okolo 1 000 Kč. Šetřením policisté druhého pachatele odhalili. Dále zjistili, že oba mladíci se již v minulosti dopouštěli majetkové trestné činnosti a byli za tyto činy odsouzeny. Jeden z mladíků je ještě ve zkušební době do roku 2011 a tak policejní komisař 20.2.20009 zahájil jeho trestní stíhání pro trestný čin krádeže.
 
Napadl ostrahu baru
V těchto dnech zahájil policejní komisař trestní stíhání 35letého muže ze Starého Města u Bruntálu pro trestné činy výtržnictví a ublížení na zdraví. Svého trestního jednání se měl dopustit tím, že dne 24.10.2008 v noční době v Bruntále v restauraci na nám. Míru nejdříve verbálně napadl servírku baru. Začal ji obviňovat, že mu alkohol nalévá pod stanovenou míru. Žena přivolala 24letého pracovníka ostrahy, kterého následně obviněný fyzicky napadl. Na chodbě před restauraci ho udeřil pěstí do obličeje. Povalil ho na zem, chytil za vlasy a tloukl mu hlavou o schody. Způsobil mu zranění nosu a podvrtnutí krční páteře s dobou léčení dva týdny.
 
 vrchní inspektor nprap. Bc. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem