Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Napadl ostrahu areálu

TEPLICE - Pracovník ochranky se bude léčit čtvrt roku a další zprávy. 

Napadl ostrahu areálu
     Těžké zranění utrpěl pracovník bezpečnostní agentury, který přistihl při krádeži 34letého muže. V úterý po poledni ho uviděl poškozený u vrat skladu v Bílině, kde se skláněl nad železným materiálem. Protože pojal podezření, že se dopouští krádeže, vyzval ho, aby počkal na místě do příjezdu policistů. Muž ho ovšem ignoroval a chtěl z místa odejít. Když ho pracovník ochranky chytil za rameno, s cílem jej na místě zadržet, agresor ho kopl do kyčelního kloubu a z místa utekl. Poškozenému způsobil frakturu stehenní kosti, která si vyžádá až tříměsíční léčbu. Policisté útočníka během několika hodin vypátrali a obvinili ho z trestného činu ublížení na zdraví, za který může být odsouzen až k osmiletému vězení.
Napadl ostrahu areálu.mp3 
 
Řídil pod vlivem drog
     Z přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je podezřelý 29letý muž, kterého policisté včera večer kontrolovali v rámci bezpečnostní akce za volantem osobního vozidla. Auto řídil, ačkoliv má vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel platný až do roku 2013. Navíc policisté při zkoušce na přítomnost návykových látek zjistili, že má pozitivní výsledek na přítomnost amfetaminu v těle. Po sdělení podezření ze shora jmenovaných přečinů byl propuštěn na svobodu a případem se teď bude zabývat soudce, který může podezřelého poslat až na tři roky za mříže.
 
Policejní akce
      Během uplynulé noci probíhala v Teplicích a Krupce policejní akce zaměřená na eliminaci trestné činnosti zejména majetkového charakteru. Akce se konala od osmé hodiny večerní až do čtvrté hodiny ranní v reakci na aktuálně zvýšený počet vloupání do motorových vozidel. Policisté z Územního odboru Teplice společně s kolegy ze Stálé pořádkové jednotky Ústeckého kraje kontrolovali místa, kde se scházejí osoby páchající majetkovou trestnou činnost a osoby drogově závislé. Během akce zkontrolovali 89 osob, 51 motorových vozidel a zadrželi pachatele 1 trestného činu, konkrétně shora zmiňovaného 29letého muže, který řídil pod vlivem návykových látek. Při kontrolách dále u jedné 19leté dívky nalezli v malém množství marihuanu, kterou měla pro svou potřebu. Dívka je podezřelá ze spáchání přestupku na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi.
Policejní akce.mp3 
 
Okradená seniorka
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který včera odpoledne okradl v Teplicích starší ženu. Zloděj přistoupil zezadu k poškozené a vytrhl jí z ruky kabelku s peněženkou, doklady a penězi. S lupem se dal následně na útěk, seniorce způsobil škodu téměř 1500 korun. Pokud se podaří pachatele dopadnout, hrozí mu za přečin krádeže maximálně dvouletý trest odnětí svobody.
 
 
Teplice, 6. 9. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem