Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Napadl přivolané policisty

CHEBSKO – Nyní mu hrozí až čtyřleté vězení. 

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání šestačtyřicetiletého muže z Chebska, kterého obvinili ze spáchání přečinu násilí proti úřední osobě. 

V neděli 19. února letošního roku krátce před čtvrtou hodinou ranní byla operačním střediskem vyslána policejní hlídka z Obvodního oddělení Cheb – město poblíž jedné z provozoven, kde se měl nacházet muž, který vstupoval do vozovky. Po příjezdu na místo policisté muže ztotožnili a zjistili, že nedošlo k žádnému protiprávnímu jednání. Dále je na místě kontaktoval oznamovatel, který uvedl, že je zaměstnancem jedné z provozoven, ve které se nachází agresivní osoba. 

Policisté společně s oznamovatel vstoupili do provozovny, kde se nacházel, z místní znalosti jim známý, šestačtyřicetiletý muž z Chebska. Ten se měl k policistům začít chovat agresivně a sdělil jim, že nemá problém hlídku fyzicky napadnout. Policisté se ho snažili uklidnit, ale obviněný muž své agresivní chování neustále stupňoval. Dále také opakovaně neuposlechl zákonných výzev policistů. Následně se měl pokusit policisty fyzicky napadnout, a tak muž byl následně na místě zadržen. Poté se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu a orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, které vyšly s negativním výsledkem. 

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na čtyři roky. 

nprap. Jan Bílek
21.2.2023

vytisknout  e-mailem