Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Napadl strážníka i policistu

HANUŠOVICE - Hrozí mu až čtyřleté vězení. 

Až čtyřletý trest odnětí svobody hrozí podle trestního zákoníku v případě prokázání viny a odsouzení 24letému mladíkovi z Hanušovicka. V pondělí 19. srpna odpoledne měl totiž v Hanušovicích napadnout jak strážníka hanušovické městské policie, tak následně také policistu tamějšího obvodního oddělení. 

Zjevně posilněn alkoholem nejprve na ulici Údolní v Hanušovicích začal pokřikovat různé nadávky a vulgarismy na strážníka ve službě a dobírat si ho kvůli jeho činnosti. Když ho strážník vyzval, aby se uklidnil a prokázal svoji totožnost, muž k němu přistoupil a prudce do strážníka strčil. Po tomto útoku strážník muže za použití donucovacích prostředků svedl na zem a přivolal policisty. Ti muže po zjištění veškerých okolností zadrželi a eskortovali k dalším úkonům na policejní služebnu. Tam se však mladík agresivního jednání dopustil znovu, tentokrát vůči policistovi. Zatímco předstíral, že se nutně potřebuje protáhnout, učinil náhlý prudký pohyb, při kterém svým zátylkem udeřil přítomného policistu do tváře.

Komisař z oddělení obecné kriminality následně mladíkovi sdělil obvinění ze spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě.

por. Mgr. Jiřina Vybíhalová
22. srpna 2019

vytisknout  e-mailem