Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Napálený senior

TŘEBÍČ: Důvěřoval podvodníkům, přišel o tisíce. 

 

Třebíčští policisté přijali trestní oznámení o podvedení seniora, ke kterému došlo dne 21. července v dopoledních hodinách v Třebíči. Čtyřiaosmdesátiletý muž byl nejprve na Karlově náměstí osloven neznámým mužem a ženou, kteří chtěli ukázat cestu k nemocnici. Senior nastoupil k nim do vozidla a společně odjeli. Neznámý muž se vydával se za Rakouského občana, který potřebuje půjčit finanční hotovost pro svého kamaráda, který je v nemocnici po dopravní nehodě. Senior tedy poté odjel s neznámými do svého bydliště a předal dvojici sedmdesát tisíc korun. Do zástavy dostal tašku s americkými dolary, pro kterou se měli zastavit později a půjčené peníze vrátit. Po jejich odchodu však důvěřivý senior zjistil, že v tašce se žádné dolary nenacházejí, a on o finanční hotovost pravděpodobně přišel.

Policie žádá všechny občany, kteří by mohli poskytnout bližší informace ke dvojici pachatelů, nebo se s nimi přímo setkali, aby kontaktovali nejbližší služebnu policie, případně volali na linku 158.

 

K popisu pachatelů:

Muž byl ve věku okolo 50 let, menší zavalitější postavy s bříškem. Výška do 170cm. Měl světle hnědé, krátké, prořídlé vlasy a brýle se zlatou obroučkou. Oblečen byl do světle hnědé textilní bundy k pasu, košile a světle šedých látkových kalhot. Mluvil česky s německým přízvukem.

Stejně stará žena byla vyšší než muž, měla štíhlejší postavu a světle hnědé vlasy. Na hlavě měla velký, široký klobouk o průměru asi 40 cm, bílé barvy s bílou mašlí. Oblečena byla do šatů, nebo kostýmu světlé barvy, střední délky.

 

nprap. Bc. René Novotný, vrchní inspektor

22. července 2011

vytisknout  e-mailem