Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Napálil zastavárníky

TEPLICKO - Podvody získal 150 tisíc korun; Ukradená kabelka... 

Napálil zastavárníky

     Z přečinů podvodu a podvodu ve stadiu pokusu byl obviněn 37letý cizinec, který se na cizí úkor obohatil o 150 tisíc korun.  Navštěvoval zastavárny v Teplicích, kde nabízel k zástavě řetízek o váze kolem padesáti gramů. Ve třech podnicích mu vyplatili dohromady téměř 75 tisíc korun, teprve po propadnutí lhůty k vyzvednutí poškození zjistili, že řetízky nejsou zlaté, ale jen pozlacené.

     Začátkem června muž změnil taktiku a požádal svého známého, zda by šperky nenabízel on s odůvodněním, že sám má propadlé doklady. Osmadvacetiletý muž mu uvěřil a postupně objížděl zastavárny v Teplicích, ale také v Bílině a v Mostě, kde řetízky nabízel do zástavy. Třikrát se mu podařilo „zlato udat“ a získané peníze pak předal podvodníkovi, v dalších třech provozovnách ho odmítli, a to buď s odůvodněním, že nemají peníze, nebo na základě předchozí negativní zkušenosti. Obviněný muž je stíhán na svobodě, s ohledem na výši způsobené škody mu v případě uznání viny hrozí až pětileté vězení.

Ukradená kabelka

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Proseticích ukradl kabelku. Pachatel ve večerních hodinách vešel do nezamčené výrobny, kde odcizil odloženou kabelku s mobilním telefonem, doklady, platební kartou a klíči. Poškozená vyčíslila škodu na téměř sedm tisíc korun, pachateli hrozí v případě dopadení trestní stíhání pro přečiny krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Krádež jí neprošla

     Z přečinu krádeže je podezřelá 22letá žena, která v prodejně v teplickém obchodním centru odcizila čtyři balení vonných perliček do pračky. Se zbožím v hodnotě čtyři sta korun se pokusila prodejnu opustit bez zaplacení, chytila ji ale ostraha. Vzhledem k tomu, že už byla v minulosti podmínečně odsouzena, bylo její jednání kvalifikováno jako přečin, za který trestní zákoník stanoví v krajním případě až dvouletý trest odnětí svobody.

4. 10. 2018, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem