Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Napil se a skončil s autem v potoce

DĚČÍN - Napil se a skončil s autem v potoce; Používat cizí karty v bankomatech se nevyplácí; Fantom obchodních domů; Krádež němých tváří 

Do dlouhého seznamu řidičů, kteří doplatili na to, že podcenili nebezpečí alkoholu za volantem, se zapsal čtyřiadvacetiletý muž z Děčína. Ve stavu vylučujícím způsobilost usedl za volant a malér na sebe nenechal dlouho čekat. Jeho jízda skončila v Ludvíkovicích tím, že v zatáčce narazil do svodidla a sjel do kamenného koryta potoka. Ten naštěstí neznečistil. Způsobil tím škodu za třicet tisíc korun. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili přes jeden a půl promile. Za ohrožení pod vlivem návykové látky ho řeší ve zkráceném přípravném řízení. Za to mu mohou hrozit až tři roky odnětí svobody.
 
 
Používat cizí karty v bankomatech se nevyplácí
 
Policisté z Varnsdorfu sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z krádeže a neoprávněného opatření platebního prostředku třicetileté ženě. Ta využila nepozornosti o šest let staršího muže, u kterého byla na návštěvě, a odcizila mu platební kartu. Na tu pak vybrala z bankomatu hotovost třicet tisíc korun. Na základě indicií poskytnutých poškozeným se místním policistům podařilo zlodějku dopadnout. Teď nad ní visí hrozba až dvou let vězení.
 
 
Fantom obchodních domů
 
Ve zkráceném přípravném řízení řeší děčínští policisté jednatřicetiletého lapku, který má v poslední době na svědomí několik krádeží v obchodních domech. Kradl prakticky vše. Od kalhot až po zubní pastu. Jenže spadla klec a hodnota věcí, které odcizil, překročila hranici přestupku směrem k trestnému činu. K dovršení všeho mu strážci zákona ještě prokázali krádež televizoru. Tak přesáhla hodnota lupu deset tisíc korun. Výtečník si za to může posedět až dva roky za mřížemi.
 
 
Krádež němých tváří
 
Do domu ve Varnsdorfu se vloupal neznámý zloděj. Odcizil odtud osm chovných psů různých plemen a majiteli čtyřnohých miláčků tím způsobil škodu v hodnotě osmdesát tisíc korun. Dopustil se tak trestného činu krádeže vloupáním a porušování domovní svobody. Za to může dostat až pět let odnětí svobody, pokud bude chycen. A na tom již pracují místní policisté.

 

 

7. 4. 2010
por. Bc. Vojtěch Haňka
tel.: 974 432 207, 724 156 293
e-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem