Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Naprostá neodpovědnost

VSETÍNSKO: Muž po dopravní nehodě nadýchal přes tři promile. 

Opravdu neodpovědně se v sobotu odpoledne choval mladík v obci Vidče. Jel s autem, když byl pod vlivem alkoholu a nevlastní ani řidičák. Ještě k tomu má zákaz řízení motorových vozidel.

V sobotu odpoledne krátce před čtvrtou hodinou narazilo osobní vozidlo Škoda Felicia do vjezdové brány u jednoho z domů v obci Vidče. Řidič nelenil a z místa odjel.

Policisté vozidlo i řidiče zjistili. Jednalo se o osmnáctiletého mladíka z Rožnovska, který v pravotočivé zatáčce na místní komunikaci vyjel vlevo mimo ni a narazil do vjezdové kovové brány. Další zjištěné informace zněly jasně. Mladík nevlastní žádné řidičské oprávnění, je vedený jako neřidič a ještě k tomu má vyslovený zákaz řízení motorových vozidel. A to ještě nebylo vše. Při dechové zkoušce, kterou policisté u mladíka provedli, ukázal přístroj na hodnotu 3,09 promile. Naštěstí při nehodě vznikly jen hmotné škody a to pět tisíc na vozidle a také pět tisíc na bráně.

Policisté po těchto zjištěních zahájili úkony trestního řízení pro trestné činy ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Nadále zjišťují okolnosti této dopravní nehody.

8. ledna 2018, por. Bc. Vladislav Malcharczik

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem