Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Napůjčovala si přes 2,5 milionu korun

SOKOLOVSKO – Hrozí jí až osmileté vězení. 

Sokolovští kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality zahájili trestní stíhání dvaatřicetileté ženy ze Sokolovska, kterou obvinili ze spáchání zločinu podvodu.

Obviněná žena měla v polovině minulého roku žádat přes na různých internetových stránkách nebankovních společností o půjčení finančních prostředků. Při těchto žádostech měla žena uvádět nepravdivé údaje, respektive zamlčet podstatné skutečnosti o svých majetkových poměrech, přičemž při sjednávání těchto úvěrů a půjček si byla vědoma toho, že své závazky nebude moci vzhledem ke svým finančním a majetkovým poměrům plnit. Na základě nepravdivých údajů byla ženě poskytnuta půjčka v téměř deseti případech. Tyto půjčky následně žena nesplácela a způsobila tím škodu zhruba 200 tisíc korun.

V červenci minulého roku se měla žena v nemocnici seznámit s osmdesátiletým mužem, který se zotavoval po operaci. Měla mu vykládat o svých osobních problémech a tíživé životní situaci a poté ho požádat o půjčení finanční prostředků. Muž ženě nakonec finanční prostředky půjčil. Peníze jí posílal na bankovní účet v různých částkách několik měsíců s tím, že mu žena začátkem roku 2024 vše vrátí. Žena mu ovšem žádné finanční prostředky nevrátila a muži tak způsobila škodu přibližně 2,5 milionu korun.

Žena svým jednáním způsobila celkovou škodu téměř 2,7 milionu korun.

V případě prokázání viny hrozí ženě trest odnětí svobody až na osm let.

nprap. Jakub Kopřiva
6. 6. 2024

vytisknout  e-mailem