Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Zájem projevili o nářadí

BŘECLAVSKO: Vloupání do skladů i kontejnerů jsou toho důkazem.  

Břeclavsko - Policisté se v poslední době setkávají s případy, kdy pachatelé projevují zájem o cizí nářadí. Důkazem je vloupání do stavebních kontejnerů a dílny poblíž břeclavského nádraží. Zloděj urazil visací zámek a z jednoho kontejneru se mu podařilo odcizit pákové nůžky a těžké kladivo. I když se pokusil vniknout do zbývajících kontejnerů a přilehlé dílny, takové štěstí už neměl. Dovnitř se nedostal a další nářadí neodcizil. Přesto za sebou zanechal škodu kolem čtyř tisíc korun.

Další vloupání, po němž majitel postrádá svářečku, motorovou pilu i brusku, šetřili policisté v Milovicích. V areálu bývalého zemědělského družstva se podařilo pachateli vniknout do haly a vyjmenované věci odnést. Vzniklou škodu si majitel vyčíslil přes dvacet tisíc korun.
 
Přes vánoční prázdniny policisté vyjížděli také do břeclavské čtvrti zvané Poštorná. U tamní základní školy vnikl zloděj do dílny, která je součástí školního objektu a po vytlačení okna se dostal dovnitř. Odcizil vrtačky a dokonce i tavnou pistoli. Škoda se pohybuje kolem 6 tisíc korun.
Policisté u všech případů provedli prvotní úkony a důkladně ohledali místa činů. V současné době vyhodnocují veškeré získané informace vztahující se k případům.
por. Mgr. Kamila Haraštová, 4. ledna 2013 nářadí.wav

vytisknout  e-mailem