Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nářadí končilo v zastavárně

TEPLICKO - Půjčovnu připravil o věci za více jak dvě stě tisíc; Porušoval autorská práva... 

Nářadí končilo v zastavárně

     Škodu přes dvě stě tisíc korun způsobil 39letý muž z Teplicka, který si půjčoval nářadí, které obratem dával do zastavárny. Nejprve se v teplickém bazaru informoval, zda mu vezmou do zástavy bourací kladivo, když obdržel kladnou odpověď, odjel do půjčovny nářadí, kde si zapůjčil dvě kladiva v hodnotě 46 tisíc korun a obratem je za menší částku zastavil.

     Hned další den stejný „fígl“ zopakoval s vibrační deskou v hodnotě devadesát tisíc korun a za pár dnů skončila ve stejné zastavárně i další vibrační deska. Když zapůjčené nářadí ve stanovené lhůtě nevrátil, zástupci půjčovny se obrátili na policisty, kterým se podezřelý u výslechu ke svému jednání doznal, jako motiv uvedl, že potřeboval peníze na výplaty pro zaměstnance. Muž byl obviněn z přečinu podvodu, za který mu v případě odsouzení hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

Nářadí končilo v zastavárně.mp3

 

Porušoval autorská práva

     Až dvouleté vězení hrozí 39letému muži z Teplic, který byl obviněn z přečinu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi. V rámci domovní prohlídky, kterou u něj prováděli kolegové z jiného kraje kvůli podezření z účasti na podvodech, byl v jeho bytě zajištěn notebook, na kterém prostřednictvím k tomu určeného programu sdílel na internetu přes sto audiovizuálních souborů chráněných autorským zákonem, navíc měl na počítači bez příslušné licence nainstalovaný komerční software. Kromě trestu odnětí svobody hrozí muži, který je prověřován na svobodě, i úhrada škody, kterou způsobil poškozeným společnostem sdílením děl, celková částka zatím nebyla vyčíslena.

 

Porazil motorku, pak chtěl ukrást auto

     Na problémy si „zadělal“ 24letý muž, který v noci ze soboty na neděli slavil v Bílině narozeniny kamaráda.  Posilněn alkoholem po cestě z oslavy porazil motocykl zaparkovaný na ulici, čímž majiteli způsobil škodu kolem pěti tisíc korun. O kus dál pak vnikl do zaparkovaného vozidla, kde měl vytrhnout kryt elektroinstalace a pokusit se auto odcizit, plány mu ale překazili policisté, kteří podezřelého přímo ve vozidle zadrželi. Noc strávil muž, který měl v dechu téměř jedno a půl promile alkoholu, v policejní cele, ráno pak uvedl, že si z předešlé noci na nic nepamatuje, protože není zvyklý pít alkohol. Ani to ho ale nezbavuje odpovědnosti za spáchání přečinů poškození cizí věci a krádeže ve stadiu pokusu, ze kterých mu policisté sdělili podezření, v případě uznání viny mu hrozí až dva roky za mřížemi.

 

 

7. 6. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem