Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nářadí v hledáčku zlodějů

LOUNY - Zloději jej kradou z garáží, kůlen i stavebních buněk. 

O tom, že krádeže různého pracovního nářadí jsou pro zloděje velkým lákadlem, není pochyb. Dá se totiž velice dobře zpeněžit u nahodilých zákazníků či v zastavárnách, bazarech nebo prodejních burzách. Tato majteková trestná čiinost není v policejních statistikách vůbec ojedinělá, policisté krádeže uvedených věcí šetří poměrně často. Pracovní nářadí mizí nejčastěji z garáží, kůlen, rekreačních a zahradních objektů, ale i stavebních buněk a rodinných domů.  

Mezi poslední případy, které policisté lounského okresu právě šetří, patří například vloupání do stavební buňky v Čeradické ulici v Žatci. O víkendu zavítal do objektu bývalé pískovny dosud nezjištěný poberta a po násilném vniknutí do buňky odcizil motorovou pilu. Svým jednáním tak způsobil škodu za  3 500 Kč. 

Další případ se odehrál rovněž o víkendu, kdy se dosud nezjištěný pachatel vloupal do garáže jednoho rodinného domu v Malnicích na Lounsku. Odcizil řetězovou motorovou pilu , elektrický svářecí agregát, křovinořez a dvě elektrické vrtačky. V tomto případě byla škoda odhadnuta na 8 600 Kč. Oba případy policisté šetří jako trestné činy krádeže, tento navíc i jako porušování domovní svobody, po pachateli-ích pátrají.

Různé pracovní nářadí si přisvojil neznámý pachatel v minulých dnech i ze zaparkovaného auta. K události došlo před jedním rodinným domem v jedné obci u Podbořan, kde se neznámý pachatel vloupal do vozidla zn. VW Transporter. Zloděj si odnesl dvě aku vrtačky v plastových kufrech, dále kufr s ručním truhlářským nářadím a elektrickou vrtačku. Svým jednáním tak způsobil škodu za 12 tisíc korun. I v tomto případě zahájili policisté ve věci úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Ze zahrady sklidil brambory

Úrodu brambor sklidil jednomu zahrádkáři v kolonii Hrušková alej v Žatci dosud nezjištěný poberta. Mezitím, co poškozený odešel na oběd, zloděj překonal dřevěné oplocení zahrady, vnikl na pozemek a ze země vytahal cca 20 kg brambor. Způsobenou škodu vyčíslil zahrádkář na 620 Kč. Policisté na případu pracují a po pachateli pátrají. 

Krádež nafty z česačky chmele

Policisté vyšetřují další krádež motorové nafty, tentokrát z dvouplášťové nádrže v areálu česaček chmele v jedné obci u Postoloprt. Dosud nezjištěný pachatel překonal drátěné oplocení areálu, vnikl dovnitř a z nádrže odčerpal celkem 3 000 litrů paliva v hodnotě přesahující 100 000 Kč. Poškozením nádrže způsobil škodu za 2 000 Kč.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 20. srpna 2013

 

 

 

vytisknout  e-mailem