Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Náraz vozidla do nákladní soupravy

KLATOVSKO - Čtyřicetiletý muž byl po dopravní nehodě letecky transportován do nemocnice v Plzni, kde na následky zranění zemřel. 

        Dne 31. května letošního roku okolo 20.51 hodin jel čtyřicetiletý muž z Klatov s vozidlem tovární značky Renault Mégane po komunikaci číslo I/22 ve směru od Domažlic na Klatovy. Na rovném úseku u obce Koryta vyjel z dosud nezjištěných příčin do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucí nákladní soupravou s vozidlem zn. Mercedes Benz s přívěsem, ve kterém byl převážen skot. Po střetu osobní vozidlo skončilo převrácené na levém boku v pravém silničním příkopu ve směru jízdy na Klatovy a nákladní souprava skončila vpravo na poli v pozici na kolech.

Při dopravní nehodě došlo k zaklínění řidiče v osobním vozidle, který byl vyproštěn příslušníky HZS a  pracovníci RZS zraněného resuscitovali. Následně byl muž transportován leteckou záchrannou službou do nemocnice v Plzni, kde na následky zranění zemřel.

      Policisté zjistili, že čtyřicetiletý řidič nevlastní řidičské oprávnění a má uloženy dva platné zákazy činnosti podle rozsudku Okresního soudu v Domažlicích a nesměl řídit motorová vozidla. U zemřelého byla nařízena soudní pitva.

Celková hmotná škoda činí 345 tisíc korun.

Policisté okolnosti a příčinu dopravní nehody dále šetří.

 

 

 

nprap. Ladmanová Dana

1. 6. 2016

vytisknout  e-mailem