Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Narazil do stromu

ZNOJEMSKO: Opilý řidič zranil spolujezdkyni. 

     Od pátku do neděle jsme šetřili jedinou dopravní nehodu:

     Stala se v sobotu o půl jedenácté v noci u obce Výrovice. Dvacetiletý šofér osobního vozu Ford Escort zde vjel do silničního příkopu a čelně narazil do stromu. Způsobil tím škodu dvacet tisíc korun. Při nárazu utrpěla jeho sedmnáctiletá spolujezdkyně lehké zranění. Byla hospitalizována v nemocnici ve Znojmě. Sám vyvázl bez zranění. Provedená dechová zkouška u něho prokázala požití alkoholu před jízdou. Její výsledek byl 0,72 promile alkoholu v krvi. Mladému muži ze Znojemska jsme ihned zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.

     Za tři uplynulé dny jsme na silnicích Znojemska a Moravskokrumlovska zjistili celkem sedm řidičů, kteří se před jízdou posilnili alkoholem nebo jinou drogou. Například:

     V pátek v jedenáct hodin dopoledne jsme na ulici Dukelských bojovníků ve Znojmě kontrolovali řidiče osobního vozu BMW. Pětadvacetiletý cizinec s trvalým bydlištěm v Chomutově na sebe upozornil rychlou jízdou. Naměřili jsme mu pětasedmdesát kilometrů za hodinu. Dechová zkouška na zjištění požití alkoholu byla sice negativní, ale jeho chování signalizovalo, že něco není v pořádku. Provedli jsme u něho tedy orientační test na požití drog. Tento test byl pozitivní. Následovaly pak další lékařské odběry. Muž je nyní důvodně podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí mu až rok vězení.

     V pátek o půl páté odpolední uvízl v policejní síti další nezodpovědný šofér. V obci Medlice jsme zastavili osobní vozidlo Fiat. Za volantem seděl osmačtyřicetiletý muž ze Znojemska. Vyšlo najevo, že nevlastní příslušné řidičské oprávnění. Výsledek dechové zkoušky měl hodnotu 0,32 promile alkoholu v krvi

     V neděli jsme pak zjistili v Moravském Krumlově šoféra osobního vozu Škoda Pick-Up, kterému kolovalo v žilách téměř promile alkoholu. Přesně 0,8 promile měl v krvi jedenatřicetiletý muž ze Znojemska. Na místě přišel o řidičský průkaz.

18. října 2010
por. Mgr. Lenka Drahokoupilová

vytisknout  e-mailem