Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Náročná příprava přinesla své ovoce

Karvinsko - orlovská kriminálka byla úspěšná, dealer pervitinu zatčen. 

Dolní Lutyně - 1. června 2011
Po několika měsíční, velmi náročné práci kriminalistů Služby kriminální policie a vyšetřování Orlová, úspěšným zásahem byl včera zatčen 52letý muž. Po zadržení a procesních úkonech policejní komisař proti muži zahájil trestní stíhání pro přečin Nedovolená výroba a jiné nákládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy  a Nedovolené ozbrojování. Za vinu je mu kladeno, že v jednom rodinném domě v obci Dolní Lutyně vyrobil, přechovával, poté prodával nebo zdarma poskytoval dalším osobám přesně nezjištěné množství psychotropní látky metamfetamin - pervitin.
Včera dopoledne orlovští kriminalisté v domě provedli domovní prohlídku. Operativní přípravou zásahu, kriminalisté získali podezření, že muž může být ozbrojen a jelikož je sám uživatelem drog, mohl by být i nebezpečný. Z tohoto důvodu zásah provedli policisté Zásahové jednotky Ostrava. Na místě byli také policisté Speciální pořádkové jednotky Ostrava, psovodi a kriminalisté.
Podezření se potvrdilo. Muž měl nejen u sebe zbraň, ale i v domě. Policisté našli pistole se zásobníky, revolvery, perkusní revolver a části různých zbraní. V domě měl schováno na tři stovky různých nábojů a krabičku s černým prachem. Policisté z domu odvezli i chemikálie, které budou zaslány k expertíze.
V minulosti byl obviněný pravomocně odsouzen pro majetkový přečin. Během dnešního dne policejní komisař podá návrh státnímu zástupci na jeho vazební stíhání. V případě prokázání viny muži hrozí až pětileté vězení.
por. Mgr. Zlatuše Viačková
komisař PIS Karviná

vytisknout  e-mailem