Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Národní Svatováclavská pouť

PRAHA VENKOV - VÝCHOD - Na klidný průběh pouti dohlížely desítky policistů  

V rámci konání Národní Svatováclavské pouti ve staré Boleslavi jsme připravili bezpečnostní opatření, jehož úkolem bylo zajistit bezpečnost a veřejný pořádek, ale také plynulost v oblasti dopravy.

Na přípravě a průběhu bezpečnostního opatření se podílelo několik desítek nejen pořádkových a dopravních policistů ale i policistů ze služby kriminální policie a vyšetřování. Úzce jsme  spolupracovali s policisty celorepublikového Útvaru pro ochranu ústavních činitelů, neboť se této významné události účastnil ministr obrany Martin Stropnický, místopředseda vlády Pavel Bělobrádek, poslanec Miroslav Kalousek, místopředsedkyně senátu Miluše Horská. Slavnost se neobešla ani bez arcibiskupa Dominika Duky.

Národní Svatováclavské pouti se zúčastnilo přibližně 10 000 lidí. Během opatření policisté zkontrolovali 89 osob a uložili celkem  44 blokových pokut. Jeden řidič nadýchal pod jednu promili a dopustil se tím přestupku v dopravě. Jeden řidič se dopustil trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Krátce před 22. hodinou ho policisté kontrolovali v ulici Královická. Nadýchal téměř 3 promile alkoholu. Na sdělení obvinění si musel počkat v cele do druhého dne, dokud nevystřízlivěl.

Pátrali jsme po tříletém pohřešovaném dítěti, které bylo během velmi krátké doby vypátráno a předáno v pořádku matce. Asi stovka motorkářů chtělo projet místem konání pouti. Policisté jim v tom okamžitě zabránili a vysvětlili jim důvody, proč nelze místem projet. Motorkáři místo objeli a vše se obešlo bez konfliktů. Jedna z hlídek během dne zaznamenala seniora, kterému se udělalo špatně a okamžitě zavolala rychlou záchrannou službu a vyčkala u muže do jejího příjezdu. 

 Bezpečnostní opatření proběhlo bez narušení veřejného pořádku a bez jakýchkoliv závad.


por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí
P ČR Praha venkov - VÝCHOD
29.září 2015

vytisknout  e-mailem