Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Nárůst vloupání do vozidel

PELHŘIMOVSKO: Ponechané věci ve vozidle se stávají snadnou kořistí pachatele.  

Pelhřimovsko - Během tří dnů pelhřimovští policisté zaevidovali několik vloupání do vozidel.
 
        V pondělí krátce po 15,00 hodině se vloupal neznámý pachatel do vozidla Škoda Felicia. Vozidlo majitel zaparkoval na parkovišti u hřbitova v Pelhřimově. Bohužel pachatele upoutala na zadním sedadle ponechaná nákupní taška. Pachatel využil příležitosti, do vozidla se vloupal a z tašky odcizil peněženku s finanční hotovostí, deštník a dioptrické brýle. Svým jednáním majiteli způsobil škodu ve výši téměř 4.000 korun.
 
         Další případ se stal v nočních hodinách z úterý na středu u objektu motorestu na odpočívadle dálnice D1 ve směru na Brno. Pachatel si vyhlédl vozidlo Opel Vectra Station Wagon. Z vozu odcizil dvě cestovní tašky s různými oděvy, obuví, fotoaparát, fén a žehličku na vlasy. Pachatel způsobil škodu na odcizených věcech ve výši nejméně 53.070 korun.
      Ve středu 7. července po 15,00 hodině využil příležitosti zloděj v Rynárci. Ze zaparkovaného uzamčeného vozidla Peugeot Boxer odcizil z volně položených desek finanční hotovost a tankovací kartu. Celkem byla škoda vyčíslena na 18.270 korun.

por. Hana Kotková, tiskpe@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem