Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Náruživý houbař

TEPLICE - Lysohlávky sušil i nakládal do medu a další zprávy. 

Náruživý „houbař“
     Z trestného činu výroby a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu byl obviněn 22letý muž, který během uplynulých tří let na různých místech sbíral houby rodu lysohlávka. Ty následně v místě svého přechodného bydliště sušil i nakládal do medu. Houbičky také louhoval a získaný odvar užíval. Nasušené houby, které policisté poslali na expertizu, obsahovaly psychotropní látky, proto hrozí náruživému „houbaři“ až pětiletý trest odnětí svobody.
 
Odcizená kapota 
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Teplicích odcizil ze zaparkovaného vozidla Škoda Fabia přední kapotu. Zloděj se nejdřív vloupal do auta, kapotu si zevnitř otevřel a následně ji demontoval. Celková škoda byla vyčíslena na 16 500 korun, případ byl kvalifikován jako přečin krádeže. Tentýž den se v Teplicích neznámý pachatel neúspěšně pokusil odcizit kapotu i z dalšího automobilu stejné značky. Vozidlo však pouze poškodil a díl karoserie zůstal na místě. Případ je prošetřován jako přečin krádeže ve stadiu pokusu a poškození cizí věci, předmětem vyšetřování bude i možná souvislost mezi oběma případy.
 
Munici pyrotechnik odstřelil
     V neděli dopoledne byla v katastru obce Suché nalezena nevybuchlá munice. Oznamovatel naštěstí s nalezeným střelivem nemanipuloval a ihned zavolal policisty, kteří místo nálezu zajistili a přivolali pyrotechnika. Ten potvrdil, že se jedná o sedm nevybuchlých dělostřeleckých granátů. Munici na místě zlikvidoval řízeným odstřelem, v souvislosti s nálezem nedošlo k žádnému zranění.
 
Tričko schoval do batohu
     Po dámském tričku zatoužil 33letý muž, který za něj ovšem nehodlal vydat žádné peníze. V jedné z prodejen teplického obchodního centra se schoval do zkušební kabinky, tričko schoval do batohu, a aniž by zaplatil, vyšel z prodejny ven. Zde byl zadržen ostrahou, která lapku předala policejní hlídce. Zlodějíček není policistům neznámý, kvůli krádežím už absolvoval několik výslechů, za majetkovou trestnou činnost byl i opakovaně odsouzen. Nyní se bude ze spáchání přečinu zodpovídat znovu, tentokrát mu hrozí až tříleté vězení.
 
 
Teplice, 5. 3. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem