Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Našel kanystry s naftou

MOST - Ve vagónech podnikavec objevil 34 kanystrů, odcizil je; Našla kartu v bankomatu a vybrala peníze 

Jezdit zadarmo plánoval jeden podnikavec z Mostu. Ten jedné noci na vlakovém seřadišti v obci Kopisty u Mostu objevil ve dvou nákladních vagónech kanystry s neznámou kapalinou. Odhadl, že se jedná o motorovou naftu a celkem 36 kanystrů odcizil. Lup pak ukryl do nedalekého křoví a plánoval, že nádoby s pohonnou látkou odveze svým autem a naftu použije pro svoji potřebu. Plán mu však nevyšel. Na místo přijeli mostečtí policisté a podezřelého muže při akci přistihli. Ten se sice pokusil o útěk, ale policisté ho nakonec zadrželi. Odcizená nafta v hodnotě třiceti tisíc korun byla zajištěna. Policejní komisař mostecké policie zahájil stíhání 37letého muže z Mostu a obvinil ho z přečinu zatajení věci. Pachatel je stíhán na svobodě. Policisté nyní zjišťují, odkud byla motorová nafta odcizena, a pátrají i po spolupachateli.


 

Podlehla pokušení

Litvínovští policisté odhalili totožnost neznámé ženy, která si u jednoho litvínovského bankomatu přivlastnila cizí platební kartu a pomocí ní odcizila i peníze. Kartu si u bankomatu zapomněla jedna žena z Litvínovska, která si kontrolovala svůj účet. Potvrzení si sice vzala, ale kartu v bankomatu nechala. Zapomenutý platební prostředek našla týž den jiná žena. I ta si přišla zkontrolovat, kolik má na svém účtu. V bankomatu však objevila kartu a hned toho využila. Z cizího účtu si vybrala pět tisíc korun a cizí kartu si ponechala. Poškozená zjistila hned druhý den, co se stalo, a věc ohlásila litvínovské policii. Ta pak šetřením nepoctivou nálezkyni odhalila. Policejní inspektor litvínovské policie 44leté ženě z Litvínova sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.


 

Cizinec spal a zloděj kradl

Nemilé překvapení připravil jednomu zahraničnímu řidiči nákladního vozidla tovární značky Mercedes neznámý poberta. Zatímco řidič v noci na pátek spal na odstavném parkovišti pod kopcem Bořeň, zloděj poškodil u vozidla víčko palivové nádrže a z ní odčerpal asi 350 litrů motorové nafty. Krádež odhalil řidič ráno, když chtěl z místa odjet. Poškozený vyčíslil škodu na 13 tisíc korun a odcizení pohonných hmot ohlásil mostecké policii.


 

Z jeřábu někdo ukradl měděný kabel

Škodu za padesát tisíc korun zanechal neznámý pachatel jedné firmě v obci Komořany u Mostu. Zloděj tam v přesně nezjištěný den v oploceném areálu odcizil téměř sto metrů elektrického měděného kabelu u portálového jeřábu. Případ krádeže nyní vyšetřují policisté obvodního oddělení v Mostě.


 

Zloděj probral sklepy

Do obytného domu Odeon v Mostě vnikl neznámý zloděj. Dostal se do suterénu domu a tam se vloupal do několika sklepních kójí. Zřejmě o víkendu v noci lapka ze sklepů odnesl horské jízdní kolo, troje lyže značek Elán, Rosingol a Atomic, lyžáky, elektrický gril a další věci. Poškození majitelé odhadli, že jim lapka zanechal hmotné škody ve výši 90 tisíc korun. Případ krádeže vloupáním a porušování domovní svobody nyní vyšetřují mostečtí policisté.


 

V horách se objevil zloděj

Do horské oblasti Český Jiřetín zavítal zatím neznámý zloděj. Ten u jedné chalupy vnikl násilím do přilehlé garáže a z ní odcizil čtyři kanystry s benzinem, různé kabely a hodila se mu i svářečská kukla. Poškozený majitel krádež vloupáním zjistil o víkendu a případ oznámil hamerským policistům. Hmotnou škodu vyčíslil na částku devět tisíc korun.


 

Zloděj se chtěl možná zahřát

Majitel rodinného domu v obci Horní Jiřetín na Litvínovsku zjistil, že měl nezvanou návštěvu. Neznámý zloděj vnikl koncem minulého týdne na oplocený pozemek. Poté odcizil uzamčené dřevěné dveře u kůlny. Uvnitř kůlny ukradl kolem padesáti kg hnědého uhlí. Poškozený vyčíslil způsobenou škodu na dva tisíce korun. Případ krádeže vloupáním šetří hamerští policisté.


 

Nepoctivý nálezce si portmonku ponechal

O svoji peněženku přišel v pátek dopoledne jeden Mostečan. Ten byl nakupovat v supermarketu Intespar. Když zaplatil, tak mu při odchodu z prodejny ještě uvnitř poblíž pošty vypadla z kapsy oděvu peněženka. Muž si toho však nevšiml. Zato zavětřil zatím neznámý nálezce, který se peněženky zmocnil. Poškozený tak v okamžiku přišel o finanční hotovost, osobní doklady i platební kartu. Zatajením nálezu se zabývají mostečtí policisté.


 

Na benzince hořel kanystr

Hamerští policisté šetří případ požáru, ke kterému došlo v pátek krátce před 17. hodinou. Na benzinové čerpací stanici v obci Mníšek v Krušných horách tankoval do plechového kanystru benzin jeden motorista. Při tankování začal náhle kanystr hořet. Plameny uviděla obsluha čerpací stanice a okamžitě uzavřela přívod benzinu do stojanu. Oheň uhasil řidič hasicím přístrojem. Na místo byl přivolán HSZ, jehož technik provedl kontrolu ohořelého stojanu. Hmotná škoda bude upřesněna až po prohlídce stojanu servisním technikem.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 30. ledna 2012


 


 


 

vytisknout  e-mailem