Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Našel, nevrátil

CHOMUTOV - Telefon sebral ze stolu, Kradla v bytě.... 

Našel, nevrátil

Z trestného činu zatajení věci je podezřelý 32letý muž z okresního města. V srpnu letošního roku přišel do budovy pošty v centru města a ze stolu sebral volně položený mobilní telefon, který zde poškozená zapomněla. Ženě tak vznikla škoda za téměř 22 tisíc korun. Telefon dál používal ho pro vlastní potřebu. Na výzvu ho vydal, případ vyšetřují chomutovští policisté.

Sebrala cizí věci

25letá žena z Chomutova je podezřelá z krádeže. Využila doby, kdy bydlela se souhlasem majitelky v bytě v Kukaňově ulici a sebrala jí nejen peníze, ale i řetízek, náušnice a parfém. Celková škoda se vyšplhala na téměř 27 tisíc korun. Uvedené jednání nadále vyšetřují chomutovští policisté.

   

Rozbila okno

Jednání ženy ve věku 46 let z Jirkova vyšetřují policisté z místního obvodního oddělení. Před časem poškodila na parkovišti v ulici Bedřicha Pacholíka zaparkované osobní motorové vozidlo. Kamenem rozbila skleněnou výplň dveří zavazadlového prostoru. Dle odborného vyjádření vznikla škoda ve výši 7400 korun. Uvedeným jednáním se dopustila trestného činu poškození cizí věci. 

Vnikl do haly

V neděli, kolem druhé hodiny odpoledne vnikl do odbavovací haly  chomutovské pošty 24letý obyvatel okresního města. Na místě sebral celkem šest zabalených balíků, které uložil do připravené tašky. Z místa pak i s lupem utekl. Při rozbalovaní  byl zanedlouho zdržen policejní hlídkou. V zásilkách našel knížky se stravovacími kupony, nástavec na řadící páku, značkovou kosmetiku,  sprej na disky kol,  trička a další věci. Škoda přesáhla částku 100 tisíc korun. Kriminalisté zadrženého obvinili z krádeže a porušování tajemství dopravovaných zpráv. Po nezbytných úkonech byl umístěn do  policejní cely a na státní zastupitelství byl doručen podnět k jeho vzetí do vazby.    

Klíče i telefon

Jirkovští policisté vyšetřují jednání 38letého muže z Kraslic. V srpnu letošního roku využil nepozornosti poškozené a v šatně pro zaměstnance jí odcizil volně odložený mobilní telefon a svazek klíčů. Žena vyčíslila škodu na 4600 korun. Následné vyšetřování prokázalo, že to není jediné porušení zákona. Za krádež byl totiž odsouzen již v březnu letošního roku. 

Vysvětlovat bude komisi

V červenci vyjížděli policisté z Vejprt do ulice Hálkova. Na ulici před domem 43letá místní obyvatelka vulgárně nadávala 78leté seniorce. Kromě toho jí i vyhrožovala. Ženu hlídka zadržela a převezla na oddělení policie. Provedená dechová zkouška prokázala přítomnost alkoholu, nadýchala 1,94 promile. Své jednání bude nyní vysvětlovat komisi Městského úřadu Vejprty, kam policisté přestupek proti veřejnému pořádku a proti občanskému soužití zaslali k vyřešení.

Upozornění

V době od 26.10.2017 do 31.10.2017 nebudu přítomna na pracovišti. S dotazy k aktuálnímu nápadu se prosím obracejte na paní Irenu Pilařovou – OTP Louny tlf. 974 437 207 mbl. 724 155 239

25. října 2017

nprap. Marie PIVKOVÁ

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Chomutov

tel. 974 433 207 

mob. 724 189 729       e-mail: krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

vytisknout  e-mailem