Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Násilí ke sportu nepatří

Koncem loňského září si to „na férovku rozdali“ fandové Sparty s příznivci Bohemky. Teď je kriminalisté hledají pro loupež. 

Bylo nedlouho po dvaadvacáté hodině, sedmadvacátého září, když přijeli fanoušci Bohemians z Ostravy, z klání „jejich“ celku s Baníkem. Netušili, že zanedlouho podstoupí, nedobrovolně, ještě jeden souboj.
 
Bohemáci se v klidu přesouvali z vlakového nádraží směrem k domovu. Při tom procházeli Jeruzalémskou ulicí, přičemž hodnotili výkon svého celku v Ostravě. Z ničeho nic je ale obstoupili, a bez varování napadli, do té doby v záloze schovaní příznivci Sparty. Podle těch se zjevně jednalo o férový boj, neboť sparťanů bylo cca patnáct, kdežto soupeři byli pouze čtyři. A podle toho také šarvátka dopadla. Bohemáci během krátké chvíle utržili bezpočet ran pěstí a kopanců, kdy bylo pouze dílem náhody, že z potyčky vyšli pouze s oděrkami a zhmožděninami.
 
Nicméně i tak událost kriminalisté prvního policejního obvodu kvalifikovali jako trestný čin loupeže. Útočníci totiž napadeným, zřejmě jako trofej, sebrali batoh, klíče a část svršků, včetně šály značící jejich sympatie k celku Bohemians. A poté, jak rychle „sparťani“ přišli, tak zase odešli.
 
Kriminalisté prošetřující tuto událost prověřili celou řadu indicií, poznatků a stop, zajištěných na místě, nebo vyvstalých během prošetřování. Avšak žádná z nich je doposud nepřivedla na stopu podezřelých. Z toho důvodu se nyní detektivové obrací s prosbou o pomoc na širokou veřejnost. Každého, kdo by poznal kteréhokoliv z násilníků, prosíme, aby nám tyto informace předal prostřednictvím linky tísňového volání 158.
 
por. Mgr. Tomáš Hulan 8. 2. 2015
Odkazy do noveho okna

hledaní násilníci

hledaní násilníci 

Detailní náhled

hledaní násilníci (1)

hledaní násilníci (1) 

Detailní náhled

hledaní násilníci (2)

hledaní násilníci (2) 

Detailní náhled

hledaní násilníci (3)

hledaní násilníci (3) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem