Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Násilí proti úřední osobě

KARLOVY VARY – Při řešení přestupku najel na strážníka.  

Dne 18.6.2013 bylo zahájeno trestní stíhání obviněného muže z Karlových Varů. Je podezřelý ze spáchání zvlášť závažného zločinu Násilí proti úřední osobě, kterého se měl dopustit dne 5.6.2013 v 16.13 hodin v Karlových Varech, na ulici Krymská. Své vozidlo zaparkoval v místě, kde je to dopravní značkou "zákaz zastavení" zakázáno. Řidič byl vyzván strážníkem Městské policie Karlovy Vary (oblečeným ve služebním stejnokroji Městské policie Karlovy Vary)  k projednání tohoto přestupku a k vypnutí motoru vozidla. Na výzvu zakročujícího strážníka nereagoval a snažil se vycouvat. V další jízdě mu chtěl strážník zabránit tak, že si stoupl před přední část vozidla neukázněného řidiče k pravému okraji silnice, čelem k vozidlu. Poté zdvihl pravou ruku na znamení, že má řidič vozidla zastavit a nepokračovat dál v jízdě a že má řidič zajet ke kraji silnice. Na strážníkův pokyn však  řidič opět  nereagoval, prudce se s vozidlem rozjel úmyslně směrem na strážníka, do kterého pravou přední částí vozidla narazil. Nárazem strážníka odhodil do vzdálenosti asi 1.5 metru směrem k zaparkovaným vozidlům a následně z místa ujel.
Strážník utrpěl zranění, která si vyžádala  ošetření na chirurgickém oddělení v nemocnici Karlovy Vary a následnou pracovní neschopnost strážníka. Navíc mu vznikla škoda na poničeném služebním stejnokroji.
 
Jednání obviněného bezprostředně směřovalo ke způsobení těžšího následku spočívajícího ve způsobení těžké újmy na zdraví strážníka – tedy   Úřední osoby,  při výkonu jeho  pravomoci.
 
por.PhDr.papežová Zdeňka
dne 19.6.2013

 

vytisknout  e-mailem