Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Násilí proti úřední osobě

Aktualizace zprávy z 22.3.2013 

     Na základě zatím zjištěných skutečností a po vyhodnocení doposud získaných podkladů byly za dozoru rokycanského státního zastupitelství v předmětné věci zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu násilí proti úřední osobě a přečinu výtržnictví, přičemž podezřelou je v prvotní zprávě uvedená 21letá žena. Jednání strážníka městské policie je vyšetřováno pro podezření ze spáchání přečinu zneužití pravomoci úřední osoby. Šetřením popsaných případů se nadále zabývají rokycanští kriminalisté.
 
     Policie České republiky není kompetentní k řešení personální problematiky strážníků obecní, či městské policie, proto v dané věci nelze ze strany Policie ČR rozhodovat v záležitostech týkajících se pracovního poměru strážníků. Dané kompetence jsou na straně zaměstnavatele, kterým je obecní, či městský úřad.
 
     Případná pochybení policistů v rámci Policie ČR ÚO Rokycany řeší pracovníci odboru vnitřní kontroly. Na Rokycansku bylo v roce 2012 šetřeno 17 stížností. Z nich bylo 14 nedůvodných a 3 stížnosti byly vyhodnoceny jako částečně důvodné. Uvedené stížnosti se rámcově týkaly zejména postupu policistů při vyřizování podání, chování a jednání policistů a oblasti projednávání dopravních přestupků. Dvě stížnosti byly podány v souvislosti s použitím fyzického násilí, přičemž tyto stížnosti byly vyhodnoceny jako nedůvodné.
 
 
nprap. Bc. Jana Tomková
26.3.2013

vytisknout  e-mailem