Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Násilí proti úřední osobě

KARLOVARSKO – Výtržník napadl policisty.  

Karlovarští kriminalisté z odboru obecné kriminality obvinili 26 letého muže z Karlových Varů, a to ze spáchání přečinů násilí proti úřední osobě, výtržnictví a poškození cizí věci.
 
Takového jednání se měl dopustit v pondělí dne 19. 5. 2014 před devátou hodinou večer v obci Bečov nad Teplou. Na veřejném prostranství měl úmyslně poškodit stojan s turistickou mapou lázeňského území, kterou měl zezadu proskočit.
 
Po příjezdu policejní hlídky byl obviněný muž policisty řešen. Následně měl být proti nim velice arogantní a agresivní, hlídce slovně sprostými výrazy nadával. Výtržník byl policisty vyzván, aby zanechal svého protiprávního jednání a nastoupil do služebního vozidla, kdy bude převezen na policejní služebnu. Při tomto měl fyzicky napadnout zakročujícího policistu, kterého chytil za kapsu košile, tu utrhl a snažil se ho zasáhnout tzv. „hlavičkou“. Hlídka po použití donucovacích prostředků agresivního muže naložila do služebního vozidla. Tenvšak kladl odpor a nohama vykopl skleněnou výplň okna dveří. Obviněnému muži byla provedena orientační dechová zkouška na přítomnost alkoholu s pozitivním výsledkem 2,19 promile alkoholu v dechu. Poté byl převezen do policejní cely.
 
Takového jednání se dopustil i přesto, že byl již v minulosti pro trestný čin výtržnictví již několikrát odsouzen. Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby. V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody až na čtyři roky. Škoda na poškozeném stojanu s turistickou mapou a na poškozeném okně služebního vozidla byla předběžně odhadnuta na částku kolem 10 tisíc korun.
 
nprap. Zuzana Týřová
21. 5. 2014

vytisknout  e-mailem