Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Násilí proti úřední osobě

ŽELEZNÁ RUDA - V úterý po dopravní nehodě muž a žena fyzicky napadali zakročující policisty. Cizinci byli pod vlivem alkoholu. 

       Od komisaře ze služby kriminální policie a vyšetřování převzali usnesení o zahájení trestního stíhání 25letá cizinka a 38letý cizinec, kteří byli obviněni z přečinů násilí proti úřední osobě a výtržnictví a muž i z ohrožení pod vlivem návykové látky.

     Muž v úterý 9. února letošního roku v 0.40 hodin řídil vozidlo tovární značky Mercedes Benz v obci Železná Ruda a v ulici A. Kašpara nezvládl řízení. Muž s vozidlem vyjel mimo komunikaci a pravou přední částí narazil do elektrického rozvaděče u domu. Ve vozidle byla spolucestující 25letá cizinka.

Na uvedeném místě muž i žena fyzicky napadli dvoučlennou policejní hlídku. Při tomto konání útočili kopy nohou, údery pěstí rukou, plivali i se chtěli zakusovat do rukou zasahujících policistů. Agresivní cizinci chtěli policistům zmařit služební zákrok. Policisté použili donucovací prostředky hmaty a chvaty a přiložili muži i ženě pouta.

Na pomoc přispěchal i policista ve svém volnu a byl požádán o střežení zajištěného muže, který chtěl z místa odejít a agresivní muž jej také fyzicky napadal.

Cizinci se následně podrobili dechovým zkouškám, kdy přístroj naměřil u muže 1,58 a žena nadýchala 2,57 promile alkoholu.

Žena i muž byli zajištěni a převezeni do policejní cely. Následující den po provedení neodkladných úkonů a převzetí obvinění byli propuštěni.

 

 

 

nprap. Ladmanová Dana

11. 2. 2016

 

 

vytisknout  e-mailem