Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Násilím proti policistovi si vykoledoval trestní stíhání

Český Krumlov – Větřní – Policisté se násilí a výhrůžek nezalekli. 

V pondělí 23. května 2011 odpoledne, kolem 14 hodiny došlo v obci Větřní na silnici v prostoru odstavné plochy v blízkosti vrátnice továrny, k potyčce cyklisty a policistů. Hlídka Obvodního oddělení Policie ČR Větřní přinutila zastavit cyklistu v podnapilém stavu, který předtím nereagoval na výzvu k zastavení. Při požádání o prokázání totožnosti muž hlídku opakovaně napadal nevybíravými slovy a dokonce policistovi vyhrožoval zabitím. Poté k jednomu z policistů přistoupil se zvednutou rukou sevřenou v pěst a snažil se ho udeřit ranou mířenou na hlavu a krk. Zasáhl však pouze svítilnu, kterou policista držel v ruce.
 
Poté se pokusil hlídce utéct a policisty tak donutil použít služební pouta. Následněbyl předveden na Obvodní oddělení Policie ČR Větřní, kde byla provedena dechová zkouška na alkohol s výsledkem přesahujícím jeden a půl promile alkoholu v dechu. Vzhledem ke skutečnosti, že se muž při jednání na oddělení zklidnil a omlouval se za své jednání, byl po zjištění totožnosti propuštěn.
 
Přesto, že se při potyčce nikomu nic nestalo, o incidentu byl sepsán úřední záznam a po výslechu policisty bylo vyšetřovatelem Služby kriminální policie a vyšetřování rozhodnuto, že jednání podezřelého nese znaky spáchání trestných činů násilí proti úřední osobě a vyhrožování s cílem působit na úřední osobu. Proto byly ve věci zahájeny úkony trestního řízení.
 
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková, pcrckpis@mvcr.cz
26. května 2011

vytisknout  e-mailem