Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Násilné vniknutí do prodejny

TRUTNOVSKO - Pořezal se a omdlel. 

Ve středu ráno 23. 4. 2014 bylo krátce před pátou hodinou ranní oznámeno policistům z Pece pod Sněžkou, že se od jedné z prodejen v centru horského střediska ozývá řinčení skla. Ihned po tomto oznámení na místo vyjela policejní hlídka, která prvotně provedeným šetřením zjistila, že u místní prodejny potravin dosud neznámý pachatel rozbil skleněnou výplň výlohy. Krvavé stopy nasvědčovaly tomu, že se zloděj při násilném vniknutí do objektu zranil a z místa již odešel. Muži zákona začali muže pronásledovat a po několika okamžicích našli nedaleko prodejny bezvládně ležícího muže. Policisté ihned zraněnému poskytli první pomoc a přivolali vozidlo rychlé lékařské služby. Ještě před příjezdem lékaře muž nabyl vědomí a začal přítomné policisty urážet a ohrožovat. Muži zákona nezaváhali ani na okamžik, podezřelého vyzvali, aby zanechal svého protiprávního jednání a po neuposlechnutí uvedené výzvy výtečníka zpacifikovali. V té době již zadržený skončil v trutnovské nemocnici, kde se podrobil lékařskému ošetření. Po provedení lékařského zákroku skončil zadržený na policejním oddělení, kde se ke svému protiprávnímu jednání na základě zajištěných stop plně doznal.
Policisté provedeným šetřením a ohledáním místa činu zjistili, že podnapilý dvacetiletý mladík z Bohumína měl násilím vniknout do provozovny, odkud měl odnést alkoholické a tabákové výrobky. Zástupce poškozené společnosti vyčíslil škodu na necelých 33 tisíc korun. Zadrženému policisté ještě ve středu odpoledne 23. 4. 2014 sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže provedené vloupáním a poškození cizí věci, za které může být soudem uložen trest odnětí svobody až na dva roky. Po převzetí protokolu byl omezený na osobní svobodě ze zadržení propuštěn.
Uvedený případ policisté zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení, jehož hlavním úkolem je předání kompletně zadokumentovaného spisu v co nejkratší době na okresní státní zastupitelství k provedení dalších opatření.
por. Bc. Udo Ertner
24. 4. 2014 ve 14:45

vytisknout  e-mailem