Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Násilníci nadělovali

Přerov - Jeden napadl poškozeného pěstí. Ve druhém případě násilník do poškozeného kopal. Oběma mužům nyní hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.  

Z trestného činu ublížení na zdraví je podezřelý 23letý muž z Bruntálska, který v úterý ve večerních hodinách na chodbě jednoho z panelových domů v Přerově způsobil zranění třiašedesátiletému muži. Incidentu měla předcházet vzájemná slovní hádka, která vyvrcholila fyzickým napadením. Mladší z mužů napadl staršího z nich pěstí tak, až starší z mužů upadl na zem. Během potyčky a následného pádu utrpěl starší muž zranění, doba jeho léčení nebyla zatím stanovena. Nyní policisté šetří, co bylo příčinou incidentu. Podezřelému muži, v případě prokázání viny, hrozí za trestný čin ublížení na zdraví až tříletý pobyt za mřížemi.
 
Ze stejného trestného činu je podezřelý také 46 letý muž z Přerovska. Ten ve čtvrtek ve večerních hodinách, na jedné z ubytoven v Přerově, řádně posilněn alkoholem, napadl devětapadesátiletého spolubydlícího. Několikrát ho kopl do hrudníku a hlavy. Zraněný muž byl sanitním vozem převezen do přerovské nemocnice, kde byl hospitalizován. Podle lékařské zprávy se ze zranění bude léčit nejméně 3 týdny. Na místo se dostavili strážníci Městské policie Přerov společně s policejní hlídkou. Strážníci u útočníka provedli dechovou zkoušku, která byla pozitivní a naměřili mu 2,16 promile alkoholu v dechu. Policisté muže zajistili a převezli na policejní služebnu. Na základě lékařského vyšetření byl eskortován do protialkoholní záchytné stanice v Olomouci. Další okolnosti případu jsou předmětem šetření.

por. Mgr. Irena Urbánková

18.1.2013

vytisknout  e-mailem