Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Násilník byl vykázán ze společného obydlí

KLADENSKO – Muž opakovaně fyzicky napadal spolubydlícího. 

Dne 20. srpna 2018 krátce po sedmnácté hodině přijali policisté na lince 158 oznámení o opětovném fyzickém útoku v obci Kyšice na Kladensku.

Policejní hlídka z obvodního oddělení Unhošť vyjela ihned na místo činu, kde se nacházeli dva muži. Policejním šetřením bylo zjištěno, že útočník ve věku pětačtyřicet let opakovaně fyzicky napadá svého spolubydlícího třiapadesátiletého muže.  Dalším šetřením bylo zjištěno, že k těmto fyzickým útokům dochází již od června letošního roku, a to vždy při hádce ohledně jejich finanční situace. V předešlých dnech agresor způsobil poškozenému zranění na dolní končetině popálením a dále mu poškodil monitor k PC a zástěnu sprchového koutu. Tímto jednáním vznikla poškozenému škoda ve výši 3 500,-Kč. Napadený muž nikdy v minulosti tyto incidenty a fyzické útoky neoznamoval.

Policisté oba muže vyzvali k dechovým zkouškám, které byly s pozitivním výsledkem. U násilníka byla naměřena hodnota 1,15 promile alkoholu v dechu a u poškozeného muže 1,44 promile alkoholu v dechu. Vzhledem k předešlým opakovaným útokům byl agresor dne 20. srpna 2018 v podvečerních hodinách vykázán ze společného obydlí dle §44  zákona č. 273/2008Sb.

Případ je nadále prošetřován policisty obvodního oddělení Unhošť a muž je za své protiprávní jednání podezřelý z trestných činů nebezpečné vyhrožování a úmyslné ublížení na zdraví.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

21. srpna 2018

vytisknout  e-mailem