Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Násilník skončil v cele

CHOMUTOV - Zapomněla, kde kabelku nechala, Vloupání do prodejny... 

Násilník skončil v cele
Chomutovští policisté pátrali po totožnosti pachatele, který na Blatenské ulici okradl procházející ženu. Začal se s ní přetahovat o kabelku a igelitovou tašku s nákupem. Ženu srazil na zem, ale tašky nedala. Po dalších ranách jí však došly síly a tašky pustila. Pachatel z místa utekl, ale neradoval se dlouho. Po několika hodinách byl zadržen. Během vyšetřování policisté zjistili, že má na svědomí další čtyři loupeže. Na konci září připravil v Jiráskově ulici ženu o mobilní telefon, brašnu sebral na Palacké ulici procházejícímu muži, další kabelku odcizil ženě v ulici Moravská a telefon opět ženě na Blatenské ulici. Poškozeným vznikla škoda za téměř 15 tisíc korun. Obvinění z loupeže si 24letý pachatel převzal a skončil v policejní cele. Byl totiž podán návrh na jeho vzetí do vazby.
 
Zapomněla, kde kabelku nechala
Chomutovští policisté přijali oznámení od místní obyvatelky, že jí kdosi před domem na Spořické ulici odcizil kabelku. Škodu stanovila na 8 tisíc korun. Vyšetřování trestného činu zatajení nálezu mohli policisté odložit. Druhý den totiž žena přišla na policejní útvar znovu a uvedla, že se zmýlila. Kabelku totiž našla doma ve svém bytě, žádné věci nechyběly.
 
Vloupání do prodejny
Do obchodu v Kadani se kdosi vloupal. Z prodejny odnesl větší množství kartonů různých cigaret a z kasy vybral hotovost. Celková škoda se vyšplhala na 133 tisíc korun. Případnému pachateli hrozí obvinění z krádeže.
 
Už je ve vězení
29letý Chomutovák se vyhýbá nástupu do výkonu trestu odnětí svobody. Výzvu k nástupu trestu prokazatelně převzal na konci srpna letošního roku, ale lhůtu nástupu do vězení stanovenou soudem nedodržel. Policisté proto muže zadrželi a za doprovodu eskorty byl převezen do věznice v Litoměřicích. Navíc na něj čeká obvinění z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.
 
Vyráběli a prodávali drogy
Policejní komisař obvinil trojici pachatelů z trestných činů nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, přechovávání omamné a psychotropní látky a nedovolené pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku. Muži ve věku 22, 33 a 27 let pěstovali v jednom klášterském bytě konopí, ze kterého následně získávali zakázanou látku marihuanu a tu pak prodávali dalším lidem. Při domovních prohlídkách bylo zajištěno dvacet kusů rostlin konopí, funkční pěstírna včetně technologie, sušená marihuana v obalu a 40 tisíc na hotovosti. Obvinění si pachatelé převzali, za uvedené trestné činy jim hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. Vyšetřování nadále pokračuje.
 
5. října 2012  
nprap. Marie Pivková
piscv@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem