Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Násilník skončil ve vazbě

Dva měsíce unikal frýdecko-místeckým kriminalistům muž, který přepadával ženy a dívky. Svlečený na ně číhal na osamělých místech. Po svém zadržení putoval ihned do vazby, kde čeká na soud.  

          Od poloviny června letošního roku vyhlížel 39letý muž na březích řek a v parcích Frýdecko-Místecka osaměle jdoucí ženy a dívky. Když si nějakou vyhlédl, svlékl se a začal ji obtěžovat obscénními řečmi a osahával ji. Poprvé přepadl 56letou ženu, jindy 18letou dívku a jednou i 13letou školačku. Všechny se před ním zachránily buď útěkem, nebo tak, že začaly hlasitě volat o pomoc.
Policisté začali vytipovaná místa hlídat a kontrolovali každého muže, který se v jejich okolí objevil. Na této akci se podíleli i strážníci městské policie Frýdek-Místek a do pátrání po pachateli se výrazně zapojily i policejní cyklohlídky. Jednoho dne se policistům podařilo na takovémto hlídaném místě zastihnout podezřelého muže, který již byl pro podobný delikt v minulosti obviněn. Šlo o 39letého muže z Frýdecko-Místecka. Při výslechu se kriminalistům ke svému jednání přiznal, svědkyně ho poznaly při rekognici. Okresní soud ve Frýdku-Místku jej vzal do vazby, hrozí mu až dva roky vězení.


 

Ivan Žurovec

Frýdek-Místek, 21.9. 2010

vytisknout  e-mailem