Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Násilník skončil ve vazbě

Třikrát se pokusil teprve 20letý, dosud netrestaný mladík o znásilnění.  

  Po třetím útoku ho frýdecko-místečtí policisté dopadli, na trest si počká ve vazbě, hrozí mu až 10 let vězení.  První oběť si vyhlédl 1. května na opuštěném místě na okraji Frýdku-Místku. Oslovil 52letou ženu a chtěl po ní peníze. Když je nedostal, řekl jí: "Když nemáš peníze, tak se svlékni!" Úderem pěstí do hlavy ji srazil k zemi a začal jí strhávat oblečení. V té chvíli ho však vyrušilo projíždějící auto, kterého se polekal a utekl.
                 Za tři dny zaútočil znovu. Když 26letá žena v devět hodin večer odemykala vstupní dveře do panelového domu, uchopil ji nečekaně násilník zezadu a zakryl jí ústa. V chodbě domu se však ženě podařilo mladíka na chvíli odstrčit a zakřičet o pomoc. Ten pak z místa odešel.
                 Za hodinu nato, na opačném konci Frýdku-Místku, zaútočil potřetí. Jeho poslední obětí byla 48letá žena jdoucí po chodníku. Znenadání ji zatáhl do křoví a povalil na zem. Když se k ní však sehnul, nastříkala mu přepadená žena do očí pepřový sprej. To ho přinutilo utéct.
                V té době však už po něm frýdecko-místečtí policisté intenzivně pátrali. Všechny tři ženy naštěstí oznámily své přepadení policii včas, a tak už kriminalisté popis pachatele znali. Zanedlouho se skutečně podařilo jedné z policejních hlídek pachatele dopadnout a mladý násilník skončil ještě týž den střežen v protialkoholní stanici. Druhý den si vyslechl od vyšetřovatele obvinění z trestného činu loupeže a pokusu znásilnění. Soudce okresního soudu mu pak navíc sdělil, že jej bere do vazby. Za své jednání může očekávat trest odnětí svobody až na 10 let.

Ivan Žurovec

vytisknout  e-mailem