Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Násilník z Národní obviněn

V druhé polovině března došlo v pasáži Metro poblíž Národní třídy k brutálnímu napadení mladíka. Kriminalisté už obvinili útočníka. 

Konkrétně dvaadvacátého března došlo v půl osmé večer k napadení sedmnáctiletého mladíka tehdy neznámým útočníkem. K ataku, po kterém skončil napadený v nemocnici, došlo bez jakéhokoliv předchozího impulsu. Útočník poškozeného nejprve natlačil na výlohu, u které mladíka škrtil pod krkem. Poté ho nečekaně, ale velice razantně nakopl do genitálií, díky čemu se napadený předklonil. V tu chvíli ho útočník udeřil pěstí do obličeje, což způsobilo, že se napadený začal sunout v předklonu k zemi. Toho agresor využil a poškozeného zespoda kopl do obličeje tak silně, že ten se narovnal a v následném záklonu udeřil hlavou do výkladní skříně za ním a ta díky tomu praskla. Po této sérii kopanců a úderů zůstal napadený ležet bezvládně na zemi, útočník se třemi svými souputníky z místa události odešel jako by nic. Díky záběrům z bezpečnostních kamer odvysílaných v médiích se kriminalistům prvního oddělení prvního policejního obvodu podařilo pachatele útoku vypátrat. Osmnáctiletého mladíka poté, co se k činu pod tíhou nashromážděných důkazů doznal, vyšetřovatel obvinil z trestných činů těžké ublížení na zdraví, neboť napadenému způsobil zlomeniny v oblasti obličeje a výtržnictví, jelikož se popsaného jednání dopustil na místě veřejnosti přístupném. Za tyto trestné činy hrozí obviněnému v případě odsouzení trest odnětí svobody až na tři roky.
To ale není jediný obviněný v tomto případu. Obvinění z trestných činů nadržování a neoznámení trestného činu si vyslechl i o rok mladší kamarád útočníka. Ten nejen že trestný čin neoznámil, ale navíc se snažil útočníka varovat před trestním stíháním. Z toho důvodu mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na čtyři roky.
 
por. Mgr. Tomáš Hulan 21. 6. 2013

vytisknout  e-mailem