Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Násilníka zadržel ve vlaku

Otrokovice - policista, který se ve svém osobním volnu vracel z hokeje, přispěchal na pomoc průvodčímu a vypátral tak muže, který měl být už dávno ve vězení. 

Neobvyklý průběh měla cesta vlakem z Přerova do Hodonína pro policistu inspektorátu cizinecké policie Hodonín, inspektora Ludvíka Popovského, který se vracel z hokejového utkání v Přerově.
 
V chodbičce průvodčí kontroloval jízdenky a jeden z mužů, který na chodbě stál, neměl jízdenku, přirážku odmítal zaplatit, průvodčímu nechtěl prokázat svou totožnost a s průvodčím došlo k rozepři. Inspektor Popovský se prokázal jako policista vyžádal si od muže doklady a vzniklou situaci začal řešit. Muže posadil do kupé, zavolal svým mobilem dozorčímu hodonínského inspektorátu cizinecké policie a muže prověřil v policejních evidencích. Mezitím však vlak zastavil v Otrokovicích a muž se dožadoval vystoupení, to však policista neměl v úmyslu muži umožnit, protože v tu chvíli již věděl, že jde o muže, na kterého je vydán kroměřížským soudem příkaz k dodání do výkonu trestu pro trestné činy násilí proti skupině obyvatel a proti jednotlivci a ublížení na zdraví. Muž se dovtípil toho, že policista ví, s kým má tu čest, stáhl okno a vyskočil ze stojícího vlaku ven. Policista neváhal a pustil se za ním otrokovickými ulicemi a asi po dvou stech metrech jej dostihl a omezil na svobodě.
 
Policista znovu zkontaktoval dozorčího a ten zajistil předání devětatřicetiletého muže z Chropyně kolegům z obvodního oddělení Otrokovice, kteří zabezpečili jeho převoz do věznice.
 
Policista pak odjel domů dalším spojem, který však jel až za dvě hodiny.
 
komisař Roman Pittner
mluvčí cizinecké policie Brno

vytisknout  e-mailem