Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Našla ve svém autě cizího muže

MOST - Za pomocí dvou mužů podezřelého zadrželi; Podvodníci prodávali zboží přes internet, neměli ho. 

 Překvapení čekalo jednu mladou ženu z Litvínova na parkovišti u nákupního centra, kde si zaparkovala svůj vůz. Den před vánoci jela v odpoledních hodinách nakupovat. Nakoupené zboží si uložila do auta a ještě jednou odešla do obchodu pro drobnosti. Když se po pár minutách vrátila, všimla si, že u vozu jsou otevřené dveře a uvnitř sedí neznámý muž, který se hrabe v zadním prostoru. Žena přiběhla k vozidlu a postavila se k dveřím, aby zabránila útěku neznámého a zavolala o pomoc. Muž se snažil silou dveře rozrazit, ale ženě naštěstí pomohli dva muži. Ti s ní zadrželi podezřelého a poté ho předali přivolané hlídce Policie ČR. Policisté na základě výsledků šetření 63letému muži z Mostu sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání pokusu krádeže. Poškozená vyčíslila škodu na částku 1 000 korun. Co muž v autě hledal, policii nesdělil.

 

Opatrně na internetové obchody, může se jednat o podvody


 

Podnikal, ale neplatil

Nepoctivě si vydělával 28letý muž z Mostu. Policie ho obvinila z přečinu podvodu, za který mu může hrozit až pětiletý trest odnětí svobody. Muž měl jako osoba samostatně výdělečně činná realizovat zájezd do Itálie. V jednom případě sehnal přes internet cestující, ale dopravci, se kterým uzavřel smlouvu o dopravě osob, pohledávku ve výši 61 tisíc korun do současné doby neuhradil. I ve druhém případě jednal podvodně. Prostřednictvím internetového portálu nabízel opět zájezd do Itálie. Od zájemců inkasoval platby, zájezd však nezrealizoval. Obviněný tak poškozeným osobám způsobil celkovou škodu ve výši 213 tisíc korun. Policie Mostečana stíhá na svobodě.


 

Klamal zákazníky, zboží nedodával, peníze inkasoval

Podvodným způsobem si obstarával peníze 20letý mladík. Na různých inzertních portálech nabízel v pěti případech prodej různého zboží, které přitom vůbec nevlastnil a také ho neměl v úmyslu zákazníkům dodat. Ti se bohužel na jeho inzeráty nachytali a za žádané zboží platili. Podnikavec „prodával“ židle, stoličky, sportovní kočárek, dětský závěs a další věci. Vystupoval pod různými adresami i pod ženskými jmény. Zákazníci si zboží objednávali a převodem zaplatili celkem 5 600 korun. Vyšetřovatel mostecké policie mladého muže obvinil z přečinu podvodu.


 

Podváděl na internetovém bazaru

Podvodně podnikal 38letý muž z Mostu. V místě svého bydliště ze svého počítače měl nabízet prostřednictvím internetového obchodu, kde vystupoval pod různými jmény a adresy, rozličné elektronické zboží. To však neměl a činil tak jen v úmyslu vylákat od zákazníků peníze. Zájemci mu finanční prostředky posílali na bankovní účet. Svým jednáním podvedl nejméně 22 zákazníků a připravil je o peníze v celkové výši 76 000 korun. Policisté mostecké služby kriminální policie a vyšetřování Mostečana obvinili z přečinu podvodu. Za takové jednání může soud pachateli uložit až pětiletý trest odnětí svobody.


 

Zloděj vstoupil do domu a kradl v předsíni

Neznámý pachatel minulý týden ve vilové části v Mostě vnikl do rodinného domku bez použití násilí a v předsíni prohrabal na věšáku zavěšené oděvy. Z pánské bundy odcizil peněženku. V ní měl poškozený finanční hotovost, doklady a platební kartu. Nezvaného hosta obyvatelé domu vůbec nezaznamenali, i když byli v době krádeže doma. Přečin krádeže vyšetřuje mostecká policie.


 

Mladá Mostečanka přišla o mobil, někdo jí ho ukradl z kapsy

O svůj mobilní telefon přišla minulý týden jedna mladá žena. Šla v pozdně nočních hodinách ulicí Růžová do místa svého bydliště. Zatím neznámo jak, jí kdosi z kapsy bundy odcizil nepozorovaně telefonní přístroj. Poškozená krádež oznámila mostecké policii a škodu odhadla na částku pět tisíc korun.


 

Řidič našel svůj vůz BMW poškozený

Nepochopitelně si počínal neznámý vandal. Ten v jedné mostecké ulici na sídlišti Výsluní poničil zaparkovaný vůz tovární značky BMW. Poberta u vozidla rozbil přední světla a nezjištěným ostrým předmětem poškrábal lak po celém obvodu automobilu. Stihl i promáčknout kapotu. Poškozený majitel vyčíslil škodu na 85 tisíc korun a jednání neznámého pachatele ohlásil mostecké policii.


 

I v zimě zloději chodí krást do zahradních kolonií

Zahradní kolonii v Litvínově navštívil nevítaný návštěvník. Ten u jedné zahrady překonal po poškození oplocení. Dostal se na pozemek s chatkou, do které vnikl za použití násilí. Uvnitř hledal, co by se mu hodilo. Do oka mu padlo oblečení a hodilo se mu i uložené nářadí. Poškozený majitel odhadl, že mu lapka zanechal škodu ve výši 19 tisíc korun.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 27. prosince 2013


 

vytisknout  e-mailem